От х:

Днес в x:

Цветанов: Не знам за папка "Будали", "частен ГДБОП" няма. Преглед на печата

„24 Часа": Цветанов: Не знам за папка "Будали", "частен ГДБОП" няма

За първи път чувам за разработка „Будали", за такава разработка не знам, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV във връзка с изнесената информация за двама журналисти от сайта „Бивол", за които прокуратурата е потвърдила, че има такава разработка.
Цветанов не отрече възможността, че подобна разработка би могла да се направи без негово знание в качеството му на министър на вътрешните работи.


„Новинар": МВР с горещ телефон за изборни нарушения

МВР открива горещ телефон срещу купуването на гласове. На него гражданите ще могат да подават сигнали за нарушения.
Това е една от мерките, които вътрешното министерство предприема, за да осигури реда и прозрачността на предсрочните избори на 12 май. Вчера ръководството на МВР, заедно с полицейските шефове по места се събраха на национално съвещание в Хисаря. Горещият телефон ще бъде пуснат няколко дни преди самия вот. Отделно от това гражданите ще могат да подават сигнали и по интернет. За нередности хората могат да звънят и на 112.


„Стандарт": 20 000 паунда глоба за българин на черно

Твърди мерки срещу нелегални емигранти на Острова обяви британският премиер Дейвид Камерън. Той представи пакет срещу "социални туристи", които властите очакват след падането на ограниченията за българи и румънци идната година. Лидерът на консерваторите заяви, че хората, пристигащи във Великобритания, вече не трябва да очакват "да получат нещо в замяна на нищо" и че достъпът до социални помощи "не е автоматично право, а е нещо, което мигрантите трябва да заслужат".
От думите му стана ясно, че българи и румънци ще получават помощи за безработица за повече от шест месеца единствено ако могат да докажат, че активно търсят работа или имат реален шанс да си намерят препитание.

„Дума": Цветан Василев с интервю срещу президента

Банкерът от Корпоративна търговска банка Цветан Василев обвини президента Росен Плевнелиев, че обслужва единствено и само корпорациите. Изказването му бе направено в интервю за немското издание "Дер Щандарт".
"Истината е, че кръговете, които избраха този държавен глава, са заинтересовани от това да поемат властта. Проблемът не е, че той има приятели, а че този президент е продукт на кръговете около седмичника "Капитал", с който той в миналото е имал бизнес интереси. Но също така и система от неправителствени организации, сред които "Отворено общество", заявява Василев. Той смята, че много политолози и експерти, които определят общественото мнение, се крият зад фасадата на защитници на демократичното общество, а защитават тези интереси.

„Труд": Болнични шефове искат райониране на София за спешната помощ

Трябва бързо да се извърши райониране на София и пациентите от Спешна помощ да се извозват до 5 болници, където да има обособени мощни спешни центрове. Такова предложение са дали директори на големи столични болници при срещата си със здравния министър проф. Николай Петров. Така чрез радиостанция или по телефон ще се проверява къде има свободни легла, а пациентът няма да бъде размотаван.
Това уточни пред "Труд" д-р Димитър Димитров, директор на болница "Света Анна" и шеф на Асоциацията на работодателите в здравеопазването.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини