От х:

Днес в x:

Втора измамена за 3 дни с фиктивно ПТП

По познатата вече схема „ПТП с пострадал човек” е измамена 68-годишна хасковлийка, съобщават от полицията. Вчера в 17 часа непознат мъж е позвънил на телефона на жената, живееща на булевард „България” в Хасково. Измамникът й съобщил, че синът й е направил ПТП и трябвало 5000 лв за освобождаването му от ареста. Старицата събрала наличните си спестявания и няколко часа по-късно предала парите на неизвестно лице дошло пред дома и. По-късно обаче се усъмнила и се обадила в хасковското полицейско управление. Работата по случая продължава.  В рамките на няколко дни това е вторият случай на измама по същата схема, предупреждават от хасковската полиция. Оттам съветват гражданите преди още да направят разплащания с непознати лица, да се посъветват с полицейския си инспектор или да позвънят на тел.112.

Схемата „пострадал с ПТП“ е най-популярна сред телефонните измамници. За да останат сухи от евентуално разкриване, ало терористите дори са се специализирали да наемат на работа 3-ти лица, чиято задача е само да вземат парите. Именно такива бушони гърмят ако полицията влезе в дирите им. На 5-ти февруари тази година свиленградските криминалисти закопчаха 51 годишен мъж от Бял извор, който бил нает за подобна работа по обява и бил съпричастен към няколко измами в митничарския град.

Финтовете на измамниците понякога граничат с абсурда, но „вървят“ при възрастните хора. Преди два дни например, 69-годишна жена от Меричлери, общ. Димитровград бе измамена след като непознат мъж и се представил за нейния племенник и и казал че му трябват 2 000 лв за да се освободи задържан на границата колет. Без въпроси жената предала парите и едва после се усетила, че е измамена.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини