От х:

Днес в x:

Студентите на Неофит предричали, че ще стане патриарх

„Неофит ще стане един ден патриарх!“. Това шушукали по коридорите на Алма матер студентите докато декан на Богословския факултет на Софийския университет бил днешния патриарх Неофит, разказа архиерейският наместник на Хасковска и Кърджалийски епархии отец Георги Тодев. „Той е благ човек и всички студенти го помним като много земен и близък до младите“, спомня си отец Тодев.

Според него изборът Неофит да оглави българската църква е бил най-добрия възможен. Вотът в неделя и бил много демократичен и е минал по устав, смята още архиерейският наместник. По думите му Светия Дух посочил Неофит за патриарх.

„Радваме се за изборът. Сега обаче новия патриарх трябва да направи всичко възможно да върне църквата близо до хората. До бедните, слабите и онеправданите. В момента нямаме държава, но поне имаме духовен водач. Това, че Неофит оглавява църквата в такива размирни времена е шанс за него и българското духовенство да възвърне нравствените християнски ценности, чието възраждане може да изиграе благодатна роля и да обедини хората в трудното време, в което живеем.“

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини