От х:

Днес в x:

Шкембеджийница на косъм от газова клада

Шкембеджийницата срещу 4-ти стопански двор се размина със сериозен проблем

Хасковска шкембеджийница се размина със солиден огнен фойерверк рано сутринта в неделя сутринта след внезапен пожар в котелното помещение. Развихрилият се огън почти достигнал до 5 пълни газови бутилки, складирани до кухненското помещение. Пристигналите в този момент пожарникари обаче угасили пламъците и отървали бистрото. Всичко обаче висяло на един косъм късмет.  

Заведението, което е точно срещу входа на 4-ти стопански двор, било арена на вихрен мохабет в нощта на събота срещу неделя. Веселата част приключила към 1.30 след полунощ. Тъкмо гости и собственици се разотишли, когато се получило късо съединение в котелното и лумнал пожар. За кратко време котелната инсталация била унищожена, изгорели защитите и на всички климатици в заведението. Огънят тръгнал да се разпространява, но за всеобщ късмет по това време откъм Болярово се завръщал известният колбасар Тодор Нолев. Той бил приятел на собствениците и като видял че имота им гори незабавно им звъннал, както междувременно подал сигнал и до хасковската пожарна. Останалото свършили професионалистите. 

Шкембеджийницата е била застрахована наскоро, но оттам се радваха, че не се наложило да получават застраховка за пълна щета. 

Настоящите повреди са ограничени, заведението си работи на пълни обороти. Причината за пожара е еднозначна - късо съединение, въпреки подозрително късния/ранния час но пожара.

Г.Христов

Пожарът тръгна от котелното
Страничната щета била в изгорелите климатици
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини