От х:

Днес в x:

„Земеделците“ грабнаха отборната купа, победителите на карти – наградния фонд

Отбор „Земеделците“, грабна купата в турнира за игри за свободното време „Стефан Авджиев“. Селекционирани от Динко Христозов и водени от капитана Георги Милев, тимът се радваше и на единственото дамско присъствие – Елица Запрянова, показала завидни умения в надиграването с табла и на джаги.  Втори останаха „Неподбедимите“.

Неочаквано много – 22 състезатели се надпреварваха за най- точен стрелец на дартс. Победителят Красимир Костов, а и всички други желаещи са поканени от Минко Павлов -управител на клуб „Тод“ да се влеят в редиците му. Много от записалите се участници, всъщност, са възпитаници на първия дартс – клуб в града.

Най- голямата възрастова амплитуда беше в състезанието по тенис на маса – наред с ученици от прогимназиалните класове  се  включи и бай Иван Фотото, който подмина 85 години. Най- добрият в този спорт стана Тенчо Атанасов, който освен награда за себе си, спечели и точки за „Земеделците“.

Най- голям интерес имаше към надпреварата по бридж-белот. Хубавото време позволи на 16-те двойки да се разположат не само вътре в клуба, а и на двора. Не бяха малко и кибиците. Тандемът Велко Велков и Недялко Тодоров излезе краен победител. А в надпреварата за  „интелектуалците при картите“ – на бридж- най-добре се представиха Петър Петров и Димитър Орехов. Всеки от победителите на карти по регламент получи освен грамота и купа, и целия събран награден фонд в съответната категория.

Турнирът на името на Стефан Авджиев се организира ежегодно от Ангел Авджиев. Тази година за пръв път бяха включени състезания по биляр, дартс, тенис на маса и др.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини