От х:

Днес в x:

24 °C

Сайтът на общината с оценка 26,5 от възможна 60,5

Официалният сайт на община Първомай се нарежда на 205 място сред сайтовете на 478 структури на изпълнителната власт и на 90-то между общините в България. Класацията е направена от Програмата за достъп до информацията на базата на пручване, проведено през първата половина на 2012г.. Страниците са били оценявани по 40 индикатора, включващи задължения от Закона за достъп до общесвената информация. Отчетено е до колко информацията е била достъпна, актуална ли е и дали в интернет пространството е представена прозрачно финансовата дейността на проверяваните.

В рамките на проучването са били подадени 485 електронни заявления за достъп до информация до институциите. Отговорът на община Първомай е получен по електронен път в рамките на законовия срок, заедно с още 49% от институциите. В документа, подписан от кмета на общината, има изчерпателен отговор на поставените в заявлението въпроси.

Оценката, получена от сайта на общината е 26,5 при максимална оценка от 60,5. Класацията не включва оформлението и навигацията на сайта. Основната й цел е доколко предоставената информация е пълна и дава ли прозрачност на управлението на структурата . По отношение изпълнение на закона за достъп на информацията изискванията са изпълнени, но с изключение на решенията на ОбС ,няма данни за актуализация на информацията в последния месец. Отсъства изцяло секция за достъп до информацията –не се знае кой получава заявленията, колко са постъпилите, не са публикувани правила, но се приемат електронни заявления по ЗДОИ. Публикуван е бюджета на общината за съответната година, но последният финансов отчет е бил за 2010г.(не е бил публикуван за изтеклата 2011, при положение, че е приет бюджет за следващата година). Няма отчет за дейността на институцията, няма декларации за имотно състояние и за конфликт на интереси. Има регистър за обяви за обществени поръчки, но няма информация за възлагането им.

От всички институции в областта най-напред в подреждането е Областна администрация - Пловдив. Заема 4-та позиция сред всички областни управи и е 34-та в общото подреждане на институциите.

Към края на класацията са Областната дирекция на МВР - 383 място, и Регионалният инспекторат по образование - 405.

Останалите пловдивски общини заемат места съответно:

Сред 264 общини   Сред общо 487 институции

Асеновград  47 108
Съединение 67 151
Община Пловдив 68 155
Община Марица 72 158
Община Първомай 90 205
Община Сопот 94 207
Община Кричим 122 261
Община Садово 140 286
Община Раковски 141 288
Община Родопи 151 306
Община Лъки  158 318
Община Перущица 166 334
Община Хисаря 177 351
Община Брезово 188 367
Община Стамболийски 234 440
Община Калояново 242 450
Община Карлово 245 457

   Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини