От х:

Днес в x:

Бащата на референдума поема образованието. Преглед на печата

„Труд": Атентаторът дебнел Баретата цяло денонощие

Час и 15 минути, преди Златомир Иванов-Златко Баретата да бъде засипан от куршуми във вторник, негов гард е правил "отцепка" на периметъра около Съдебната палата. Това била рутинна процедура при охраната му.
Гардът видял мъж с плътна шапка и суичър, който се навъртал наоколо. Направило му впечатление, че се мотае безцелно, но не го заподозрял. Разследващите обаче допускат възможността този човек да е имал нещо общо с опита за покушение.
Баретата бе показно прострелян в 9,35 ч на влизане в палатата, където трябваше да се яви в Софийския апелативен съд. Той е подсъдим по обвинение, че е ръководил наркобанда.

„Стандарт": Депутатите осъдиха атентата срещу Доган

Парламентът осъди нападението срещу Ахмед Доган на Националната конференция на ДПС преди две седмици. Декларацията бе предложена от движението и подкрепена от всички депутати без "Атака" и сините, които не се включиха в гласуването. Документът осъжда остро опита за покушение срещу Доган. Преди седмица депутатите не успяха да постигнат консенсус по текста. "Атака" пак настоя да не се гласува декларация, тъй като "случаят се преекспонира".

„Дума": Доц. Стоян Миланов е новият директор на "Пирогов"

Доц. Стоян Миланов е новият директор на "Пирогов", съобщи зам.-министърът на здравеопзването д-р Минчо Вичев и председател на Комисия по избор на нов ръководител на болницата. Доц. Миланов е бил единственият кандидат за поста, но с тригодишната си концепция за развитие на лечебното заведение, той убеди комисията, че именно той е подходящ за поста на директор, коментира Вичев.
Доц. Миланов бе избран за временно изпълняващ длъжността директор след уволнението на доц. Димитър Раденовски през ноември 2012 г. Преди това той бе зам.-директор на "Пирогов" и началник на Клиниката за интензивно лечение. Той е и национален консултант по анестезиология и интензивно лечение

„Стандарт": Бащата на референдума поема образованието

Бащата на референдума акад. Стефан Воденичаров сяда в стола на Сергей Игнатов, който бе уволнен заради скандала с фонд "Научни изследвания". Воденичаров бе председател на инициативния комитет на БСП, събрал подписката за свикване на допитването за АЕЦ "Белене".
Гаф беляза старта на министерската кариера на Воденичаров. Пресцентърът на кабинета първо го представи като новия шеф на фонд "Научни изследвания", после го понижи в професор. Пресслужбата съобщи, че министър е сегашната зам.-шефка на образованието Милена Дамянова, след което се поправи.
Рокадата изненада министрите. Два дни те обясняваха, че новият им колега ще е Дамянова.

"Труд": "Пайнер Медиа" се отказва от евросубсидията

Компанията "Пайнер Медиа" е заявила, че се отказва от евросубсидията, около която се вдигна скандал в последния месец.
Новината бе потвърдена пред "Труд" от министъра на еврофондовете Томислав Дончев. Той обясни, че до края на тази седмица е трябвало да приключи вътрешна проверка на проекта, но малко преди това е получено писмо от "Пайнер Медиа", с което тя се отказва от субсидията.
Документите за отказ вече са входирани в деловодството на Управляващия орган на програма "Конкурентноспособност". В писмо до органа фирмата заява, че ще купи със собствени средства техниката за модернизацията на студиата, тъй като те са от "изключителна важност за дейността на компанията".

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини