От х:

Днес в x:

Прокуратури спорят кой да не разследва кмета за пътния знак

Окръжна прокуратура върна на колегите си от Районна папката с кметския пътен знак. Горещият картоф преди това бе прехвърлен от Районна към Окръжна с мотива, че може да има извършено престъпление от тяхната компетентност.

Случаят е от началото на декември миналата година, когато градоначалникът измъкнал пътен знак, забраняващ влизането на ППС по уличката зад общината. В края й се намира служебен паркинг на общинската администрация. Знакът бил на кръстовището до хотел „Даймонд“.

Там на 6 декември била паркирана кола на КАТ, а пътните полицаи започнали да съставят актове на влизащите в улицата общински чиновници, които нямало откъде другаде да стигнат до паркинга. След като се оплакали на градоначалника, с помощта на работници от „Екопрогрес“, той измъкнал и махнал оттам пътния знак.

Районната прокуратура била сезирана от МВР, които смятали, че кметът е нарушил няколко члена от Наказателния кодекс. От Районна елегантно прехвърлиха горещия картоф на Окръжна, оттам сега им го връщат обратно.

Според прокурора от Окръжното обвинение Антон Попов от компетентността им в случая е чл. 282 от НК – престъпления по служба. Тук обаче не може да се говори за такова, защото е необходимо да има налице облага, при това в немаловажен размер. Антон Попов смята, че евентуално би могло да се говори за самоуправство, чл. 323 от НК, но той пък бил в компетенциите на районна прокуратура.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини