От х:

Днес в x:

Twitter връчи Оскарите

Социалната мрежа Twitter вече знае кои филми и артисти ще спечелят Оскар, пише френският в. "Фигаро". Мрежата прави прогнози за това кой е с най-големи шансове да победи на церемонията по раздаването на американските филмови награди.

Съгласно тези прогнози, обобщени в така наречения Оскаров индекс на Twitter, излиза, че наградата Оскар за най-добър филм ще спечели "Наръчник на оптимиста" на ДейвидО`Ръсел. Наградата за най-добра актриса в главна роля ще отиде при Кувензане Уолис, която е само на 9 годинки, за ролята й в "Зверовете на дивия Юг". Отличието в категорията за най-добър актьор в главна мъжка роля ще спечели Хю Джакман за "Клетниците".

Според Туитър отличията в поддържащите мъжка и женска роля ще отидат съответно при Кристофър Валц за "Джанго без окови" и при Ан Хатауей за "Клетниците".

Наградата за най-добър режисьор ще спечели Анг Лий за "Животът на Пи".

Прогнозите на Туитър се основават на специален механизъм, който отчита мненията на потребителите от социалната мрежа относно това кой трябва да спечели престижните отличия. Церемонията по връчването на Оскарите ще е на 24 февруари.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини