От х:

Днес в x:

14 °C

БСП: Изплащаме „Белене„ за 11 години

 

„АЕЦ „Белене“ е не само един икономически проект, а част от национална цел и кауза, която включва развитието на България като високотехнологична и социална държава. Като страна, която до момента е била регионален енергиен център. Като страна, която трябва да произвежда достъпен за гражданите и за бизнеса ток и да създава нови работни места, а не да бъде страна на нискоквалифицираните услуги и монокултурното земеделие.“. Това коментира в Хасково днес зам.-предс. на НС на БСП и член на инициативния комитет за провеждане на референдума Янаки Стоилов. Той посети областния град, придружен от Никита Христов -специалист по атомна енергетика и икономика на енергетиката, Павел Писарев, и членовете на НС на БСП- Чавдар Георгиев и проф. Димитър Генчев. Те се срещнаха с граждани на Хасково. Срещата в Хасково е част от националната обиколка на социалистите за разясняване на смисъла и важността от това да се гласува „за“ в референдума, който е първи по рода си в България.

„Участието в този проект е избор за развитието на България в следващите десетилетия. Важно е дали ще останем сред 30-те държава, които развиват ядрената енергетика, сред тези 14, които имат и собствен капацитет в тази област или постепенно ще отстъпим позициите си.“, коментира още Янаки Стоилов. Той подчерта още, че в рамките на темата за референдума, социалистите се надяват българските граждани да се включат и в дискусията по въпроса за ролята на монополите върху доставката на електроенергията. Според БСП държавата трябва да си върне решаващото участие в електроразпределителните дружества.

Според най-песимистичните прогнози строежа на АЕЦ „ Белене“ ще струва на държавата около 7-8 млрд. лв., подчерта специалистът по атомна енергетика Никита Христов. Той разясни, че парите няма да се събират от данъкоплатеца, а ще бъдат подсигурени чрез кредит. Заемът щял да се изплати от себестойността на производството за не повече от 11-12 години, тъй като според сметките, чистите приходи от АЕЦ „ Белене“ за година ще са около 2 млрд. лв.

М. Манолова

Никита Христов, Янаки Стоилов и Иван Станчев дадоха съвместен брифинг за предсотящия референдум
По-късно те се срещнаха и с гражданите на Хасково, за да отговорят на въпросите им за допитването на 27 януари
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини