От х:

Днес в x:

Времето: снеготопене, дъждец и порои в хасковско

Дъждец в хасковско, порои в стамболовско и интензивно снеготопене в маджаровско и ивайловградско, отбелязоха началото на днешният 17-ти януари. Най-сериозно бе между Бориславци и Малки воден, където заради снеготопенето, яз. Ивайловград заля пътя между двете села. Пътят още е под вода и затова не може да започне неговото възстановяване, съобщи инж. Боговски от областно пътно управление. Ще бъде изградено временно пътно съоръжение, подобно на сега съществуващото-6 тръби фи-1000 и инертни материали в някакво подобие на мост, до възстановяването на основния, който бе скъсан от февруарските наводнения м.г.

В Хасково валя през нощта, но слабо 2.2 литра на кв. метър. Обещанието на синоптиците е днес вече да не вали. На това особено ще се зарадват в стамболовско, където снощи се изливаха порои. В тамошното село Долно Черковище са паднали 29 литра дъжд на квадратен метър.

Минималните температури днес са 3.8 градуса, максималните се очаква да достигнат 10-11 градуса. Ще духа слаб вятър от югоизток.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини