От х:

Днес в x:

Общината глобява собственика на „Марса“ с 5 бона, той – мистериозен

Сградата ежедневно застрашава хасковлии

Община Хасково ще наложи глоба до 5 000 лв на собственика на „Марса“ за неизпълнено предписание по обезопасяване и укрепване на рушащата се сграда на бул. Раковски. Днес оттам се стовари огромен къс от тухли и мазилка до краката на пешеходци, включително и малко дете. Нещастният случай се размина на косъм.

По справка в отдел „Архитектура“ към община Хасково, собственик на запуснатата от години сграда е фирма Био-Ойл ООД със седалище село Опан, старозагорско. Оказа се, че още през октомври 2012-та година от общината връчили заповед на фирмата да укрепи и обезопаси сградата в тримесечен срок. Срокът изтекъл на 12-ти януари тази година, но както стана видно и от днешният инцидент, не е предприето абсолютно нищо. Затова се пристъпва към налагането на санкции.

Опитът да установим контакт със собствениците на Марса удари на камък. Посочените стационарни телефони за връзка с Био-ОЙЛ ООД, в деловия портал ECON.BG, даваха свободно или сигнализираха за несъществуваща линия. В портала бе посочен и мобилен телефон. Позвъняването на номера доведе до комичен резултат. Вдигна ни господин Добромир Христов от Варна. Обясни че няма никакво отношение към БИО-ОЙЛ. Купил сим-картата преди три дни от магазин на мобилен оператор. Точно от три дни непрекъснато му звънели и търсели някакъв Петър. „Въобще не го знам кой е, какъв е, не знам и фирмата“ любезно обясни мъжът и изпрати поздрави от морската столица към южно Хасково.

Що се отнася до самото ООД, то е регистрирано като фуражен завод. В допълнителна информация се посочва, че фирмата произвежда и търгува със субпродукти от преработката на маслодайни семена.

Така и не става ясно фирмата знае ли за проблематичния си имот в Хасково и че заради него ще я глобяват. Проблемът с каменната градушка на „Раковски“ 22 обаче остава.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини