От х:

Днес в x:

12 Слънчеви знака, 12 вида господа

Пионерът във всичко - Овен

Няма значение дали ви е приятел, любовник или съпруг – мъжът Овен се държи горе-долу по един и същ начин, в каквато и роля да е. Той е агресивен, енергичен и егоистичен до мозъка на костите си. Овенът често действа непрактично и импулсивно, но никога не става скучен. Поне за липса на фантазия не можете да го упрекнете. Животът на Овена постоянно ври и кипи. Ако отивате на среща с него, никога не знаете къде и как. Овните умеят да подлудяват жените по начин, който им харесва. Приятелката на Овена обикновено се наслаждава на всички прелести на живота, но понякога се чувства като на гърлото на вулкан, готов да изригне всеки момент. Овенът има силно собственическо чувство, избраницата му трябва да му принадлежи безрезервно, от глава до пети. Докато той самият обожава леките забежки (според него бракът не е затвор, нито той е арестант), но изисква от половинката си абсолютна вярност. Ако му изневери дори и един път, всичко приключва веднъж и завинаги. И за да не се случи това, той бди постоянно и ревнува от всичко, което се движи и носи мъжки панталони.

На жената до мъжа Овен й е много трудно да издържи на бесния му ритъм на живот. За онези дами, които мечтаят за спокойно и подредено ежедневие и домашен уют, Овенът е крайно неподходящ партньор. Често зад разпуснатото му егоистично поведение се крие чаровно малко момче, което има нужда от майчина ласка и грижа. Онази, която прозре истинската му същност под шумната му фасада, най-вероятно ще успее да покори сърцето му. Жената на мечтите му трябва да е самата женственост и едновременно с това – най-добър приятел до гроб.

Овните почти винаги имат страхотно чувство за хумор. Същото качество се изисква и от половинките им – той може и да преживее някак циничните ви забележки, но плоските шеги не ги понася. Как ще завърши тя – едната вечер той може да пръска пари наляво и надясно, а другата – да пести всяка стотинка. Овните са родени лидери, обожават да изобретяват колелото, да откриват топлата вода и да правят всичко по свой начин. Такъв мъж е способен да спечели много пари, но рядко става богат. Той обича лъскавата обвивка и екстравагантността, но за него да харчи пари е равностойно на това да демонстрира властта си.

За да задържите до себе си мъж Овен, трябва да се научите да бъдете романтична, ентусиазирана за всякакви идеи, различна във всеки един ден, както и да зарежете излишната си скромност. Ако успеете да го убедите, че сте най-страхотната жена на света, любовта му ще е безгранична. Овенът никога не поддържа няколко любовни връзки едновременно. Той не умее да крие чувствата си, и ако връзката ви се е изчерпала, ще го разберете веднага по очите и гласа му.

Той се държи специфично при спорове – мъжът Овен лесно се пали и избухва, може да ви наговори какво ли не, а 15 минути след кавгата да се чуди защо все още помните обидните му думи. За сметка на това той често прави първата крачка към примирието.

Ако мъжът Овен вярва в нещо, можете и цял живот да се опитвате да го убедите в обратното, доказвайки му, че греши. Безрезултатно. Той сякаш си затваря очите и си запушва ушите, докато без странична намеса може за секунди да стигне до съвсем противоположно решение. Изобщо не се опитвайте да му докажете, че допреди минута е бил на обратното мнение – той дори няма да си спомня. Много е лесно да поддържате разговор с Овен – той обожава да говори за свое височество. Овните почти винаги предпочитат да доминират и да играят по своите правила. Ако се озовете в едно легло с него (или не точно легло, ами лека кола или плаж…), едва ли ще правите любов в мисионерска поза.  Типичното женско увъртане “Трябва ми време да помисля” при Овена не работи. Той иска да чуе “да” веднага и незабавно да премине към действието. Натискът му може да ви се стори твърде прибързан, за сметка на това едва ли ще забравите тази нощ. Ще му хареса, ако между другото му направите комплимент за начина, по който прави секс. Но не прекалявайте с подмазването, защото овните хич не са глупави и могат лесно да отличат истината от преструвката.

Тайната “парола” за неговия начин да прави любов е импулсивността. Той мрази еротичните му фантазии да не се приемат с аплодисменти. Всичко, което има дори и лек привкус на рутина, го отегчава до смърт. Ако една жена иска да се хареса на мъж-овен в леглото, ще трябва да прояви изобретателност.

Той не обича да се замисля за последиците от действията си, когато нещата опрат до секса, тогава превключва в режим на мислене “тук и сега”. По време на секс мъжът-овен се държи както винаги – предпочита той да е зад волана и да командва парада.

Бавно към целта - Телец

Твърдоглав и непреклонен инат. Телецът никога не взима прибързани решения, но набележи ли си цел, тръгва към нея бавно и сигурно и поваля всичко по пътя си като танк. Да спорите с Телец е загубена кауза. Той не само не умее да прави компромиси, но не иска и да се научи на това. За него винаги има само две мнения – погрешното и неговото. Никакви доводи няма да му повлияят. По време на спор той използва не само словесни аргументи, но и езика на тялото. И тъй като Телците обикновено са надарени от природата със здрави мускули, жестовете му изглеждат доста заплашителни.

Мъжът Телец е твърдо убеден, че любовта от пръв поглед е болна измислица на романтиците. Той има нужда от време, за да се влюби, обикновено влюбването му е предшествано от дълъг подготвителен период. Стандартните кокетни “женски номера” не му въздействат. Телецът обича комфорта. Ако ви покани на гости, обстановката ще е като в любовен роман – приглушено осветление, тиха приятна музика и шампанско, непременно сервирано в кофичка с лед. За мъжа-Телец всичките тези подробности са не по-малко важни от самия процес на прелъстяването и резултата му. Ако види, че дамата все още не е взела окончателно решение, Телецът може спокойно да пие една-две чаши вино и да отиде да си легне.

Мъжете Телци се отличават със силния си усет за човешката природа. Ако критикуват някого, го правят конструктивно. Телецът не се плаши от тежка работа – колкото повече спънки и трудности среща по пътя си, толкова по-интересно ще му бъде. Такъв мъж едва ли ще отиде на разпродажба, за да си купи по-евтини дънки. Той не пести пари за нуждите си, защото предпочита да има само най-доброто. Няма значение дали става дума за храна, питие или секс – за него всичко трябва да е от най-висша класа. Праволинейните и директни Телци не харесват жени, които им досаждат с въпроси от типа “Много ли ме обичаш?”, изискват да им се пеят серенади под прозореца и на всяка глътка вино си мечтаят да намерят годежен пръстен на дъното на чашата. Мъжът-Телец не се съмнява ни най-малко в сексапила си и затова не изпитва нужда да си вдига самочувствието за сметка на партньорката си. С него няма да ви се наложи да се преструвате или да се нагаждате към вкусовете му. За него жената е прекрасна такава, каквато е – естествена и непринудена.

Телецът знае цената на парите и си отваря портмонето (обикновено дебело), само ако е напълно сигурен, че е необходимо да инвестира в нещо. Никой не може да насили Телеца да се раздели със спестяванията си, единственият начин да ги похарчи е да го реши сам. Но не го мислете за скъперник – това, че не хвърля пари на вятъра, изобщо не означава, че няма да получите за рождения си ден обеци с диаманти, почивка в Париж или лаптопа на мечтите си.

Въпреки че Телецът прави впечатление на силен човек с непоклатимо здраве, той обикновено има нужда от доста време, за да се възстанови след боледуване. В сравнение с представители на други зодии обаче, е много лесно да го убедите да отиде на лекар. Той не се страхува от тях, тъй като инстинктивно чувства, че трябва да си поддържа здравето. Общувайки с Телец, най-добре се въздържайте от меродавни съвети и поучения. Той изглежда миролюбив, но може лесно да се разяри. Телците се отличават със злопаметността си и с това, че не умеят да прощават. Така че не се изненадвайте, ако в гнева си той ви изреди всичките ви предишни прегрешения откак сте се запознали. Жените, които се опитват да въздействат на Телеца със заплахи или изнудване, ги очакват големи неприятности. По-добре действайте нежно!

Телецът обикновено е ревнив. Ревността му е подобна на колекционерската страст – той не може да се раздели дори и с най-неугледния експонат от събраните дотук. След раздяла той ще обмисли сериозно предложението ви да “останете приятели”. Но не бързайте да се радвате, че ще запазите бившия си любовник като приятел. Телците са доста трудни за общуване хора и обичат да критикуват. Мъжът Телец е склонен да защитава мнението си, дори след като вече е изгубил спора. Междувременно рядко прави нещо, което да е полезно за околните – твърде егоцентричен е.

Мъжете, родени през първите две седмици под знака, обикновено са нетърпеливи. Те искат да видят резултата и са толкова устремени към целта си, че често прахосват повече сили, време и нерви от необходимото. Родените през последните две седмици под знака на Телеца са по-склонни към обходни маневри, те са “нормални герои”, които винаги действат разумно.

С Телеца трябва да се държите като тореадор – не да тичате към него, а да изчакате търпеливо той сам да дойде при вас. Телецът е идеален партньор за търпеливи и разумни жени, които търсят силен мъж-защитник. Мъжът Телец обича секса. И ако други мъже го правят, за да се разтоварят, да заситят жаждата си за власт или да докажат собствената си мъжественост, Телецът не е такъв. Той се интересува от секса в чистия му вид – заради самия секс. Може да се каже, че Телецът е идеалния любовник. Той разбира какво чувства партньорката му. Някои жени намират Телците за малко скучни и праволинейни от сексуална гледна точка. Но пък резултатът при тях е винаги сигурен. Те компенсират липсата на въображение с умението си да правят любов до безкрайност. Ако партньорката на мъжа Телец иска малко разнообразие, ще трябва да поеме сама инициативата. Телците се възбуждат от естествените миризми на женското тяло, така че не се изненадвайте, ако ви покрие с целувки отгоре до долу.

Мъжът Близнак просто не може да стои на едно място

Прави впечатление на нервен и неспокоен човек, който се опитва да изживее няколко живота едновременно. Той никога не е щастлив “тук и сега”, защото бърза за някое друго хубаво място, където го няма. Никога не можете да сте на сто процента сигурна в този човек, винаги има поне малка вероятност, че той изведнъж и безпричинно ще спре да ви обича, ще започне да се съмнява във вашите чувства, ще си намери друга или пък ще направи и трите неща едновременно. Близнакът често си противоречи сам. Например, може да ухажва жена, към която е абсолютно равнодушен.

Той мрази точните разписания и е просто физически неспособен да си ляга да спи, да работи, да спортува или пък да прави любов по едно и също време според “графика”. Близнакът категорично отказва да робува на времето. Той е изключително умен и красноречив. Този мъж може да жонглира с няколко теми едновременно по време на разговор. Изобщо не се опитвайте да го надвиете в словесна битка, тъй като думите са любимото оръжие на Близнака, което той не се свени да използва. Той очарова, омагьосва и привлича и напълно осъзнава силата на чара си. Близнакът непрекъснато си гради грандиозни планове, но щом се наложи да премине от думите към действията ентусиазмът му угасва.

Той не умее да губи и при поражение се заравя в самообвинения и изпада в депресия. Това се дължи на неговия постоянен страх да не се окаже несъвършен. Но след такива спадове той скоро си намира нови интереси, които му дават тласък да продължи напред.

Близнакът е способен на усилен труд, но ентусиазмът му обикновено не е траен. Мъжът Близнак мрази рутината и многобройните му хобита му доставят повече удоволствие, отколкото постоянната му работа. Близнакът е много влюбчив, но колкото и да обича една жена, не е готов да жертва собственото си “аз” за нея или пък да промени собствените си възгледи. Монотонността, битовостта и предсказуемостта в една връзка потискат и депресират близнака. За да се чувства щастлив той има нужда постоянно да преодолява някакви препятствия. Ако на близнака му е скучно с вас – много внимавайте! Той не е склонен да търпи скуката и ще потърси нов обект за страстта си.

Най-големият проблем на близнака е това, че не умее да докарва нещата до край. Щом проумее същината на проблема, мъжът-близнак губи интерес към него и веднага се захваща с нещо друго. На работното място често го смятат за “най-големия мозък” и го ценят заради креативността му и новите му идеи. Близнакът е гениален стратег, но много лош тактик. Близнакът трудно се оправя с пари. Те буквално изтичат между пръстите му. Щом в банковата му сметка се появят сериозни средства, той започва да се чувства неудобно, парите му парят на джоба и той веднага търси повод да ги похарчи. Той се чувства стабилен само при липса на стабилност.

Мъжът Близнак дълбоко в душата си винаги си остава малко момче, един зодиакален Питър Пан, който отказва да порасне. Всички отличителни черти на малкото момче са му присъщи – любопитство, постоянно търсене на нови удоволствия, желание да руши. Жените играят голяма роля в живота на Близнака и той обикновено взима повече, отколкото дава. Когато мъжът-Близнак тръгва на лов за поредното женско сърце, мотивът му не е примитивното сексуално желание, а стремежът да опита нещо ново. Не очаквайте от него дълбока и безкомпромисна обич – любовта му винаги е донякъде повърхностна. Като пеперуда той прехвърча от жена на жена. Няма нищо по-сладко от зараждащия се романс с мъж-близнак, но няма и нищо по-горчиво от момента, в който интересът му към партньорката започва да отслабва. А този момент идва доста бързо.

Близнакът не изпада в трескаво вълнение при мисълта за предстоящи креватни изпълнения. При желание той може да прелъсти всяка жена и да я докара до крайна възбуда. Работата е там, че Близнакът се интересува не дотолкова от самия процес, колкото от това как изглежда той самият отстрани. Него изобщо не го затруднява задачата да бъде едновременно наблюдател и изпълнител на главната мъжка роля. Той често е способен да се промъкне в леглото на всяка една жена, защото освен че е гениален прелъстител има и таланта винаги да казва точно това, което жените искат да чуят.

Правейки любов, той преди всичко задоволява любопитството си и жаждата си за нови впечатления. Близнакът обожава разнообразието. Жените обаче често му прощават този изследователски подход, заради умението му да създаде романтична и чувствена атмосфера.

Едва ли има човек, който да може да се похвали, че мъжът Рак е отворена книга за него

Ракът по принцип старателно пази своите тайни дори и от най-добрите си приятели, какво остава пък за случайните познати. Представителите на този зодиакален знак определено не са спокойни хора, за сметка на това доста често обявяват самоотвод от типа “Затварям се в себе си, няма да изляза скоро”.  Те по принцип са идеалисти и сантиментални мечтатели.

Този зодиакален знак се управлява от Луната и, в зависимост от фазите й, раците ту потъват в дълбока депресия, ту изпадат в дива еуфория. Надарени са с таланта да манипулират действията на хората. На първата среща може да ви се стори, че Ракът е разкрепостен и дори малко разпуснат човек, който си пада по флиртовете. Но това е измамно. На следващата среща ракът може да е мрачен и недостъпен, а после капризен и твърдоглав.

Да се опитвате да предвидите настроенията му е равностойно на това да играете комар – имате някакви шансове да спечелите, но те са твърде малки. Мъжът Рак е изключително сложно същество с променливи настроения. Той с лекота забелязва дори и най-малките недостатъци и пропуски на другите, но изобщо не си дава сметка за собствените си. С него нещата никога не са прости, нито скучни. Понякога си внушава, че е привърженик на равноправието на половете и феминизма, но дълбоко в душата си обича да се чувства защитник на “слабия” пол.

Обикновено е учтив и галантен, донякъде изискан и до известна степен напомня на старомоден джентълмен (не и с облеклото си обаче). Предпочита красивите жени, но изискванията му не се ограничават само с това. Една жена трябва да може да го очарова и след като си е отворила устата. Умните хубавици биват привлечени от рака като от магнит. Но е много трудно и почти невъзможно да оправдаят очакванията му.

Той търси идеалната жена. Ако нещо според него е тръгнало “накриво”, ракът предпочита да се оттегли в черупката си, вместо да рискува да обсъди причините за внезапното си разочарование от жената, която доскоро е харесвал. Обожава вкусното ядене и разбира от напитки. Не очаквайте от него обаче да може да си избере подходящи дрехи. Той предпочита удобното облекло и гардеробът му е пълен с дрехи, които възприема като свои добри приятели: “С тези обувки ходих на концерта на Металика” или пък “Този пуловер ме помни още от студентските ми години”. Хич не си и помисляйте да изхвърлите тихомълком нещо от шкафа му, иначе ви очаква грандиозен скандал.

Не обича да рискува. Дори и за препитанието си предпочита по-консервативни стратегии. Той е много чувствителен, плах и сантиментален. Трудно се разделя със старите си приятели, работни места или градове, в които е живял, и с все сили се противопоставя на всякакви промени и премествания. Способен е да поддържа едно приятелство цял живот. Ако има възможност да не променя нищо, ще се възползва от нея. Този подход е характерен за всички аспекти на живота му – от жилището, до работното място. Невероятно зависим е от миналото си, обвързан е с него чрез редица малки детайли и подробности, които вече никой освен него не помни.

Отличителна черта на този зодиакален знак е нуждата от постоянни и редовни потвърждения на това, че го обичате. Не започвайте лекомислени и краткотрайни връзки с рака, той има твърде сериозно отношение към любовта и не си пада по секса за една нощ. Изисква от партньорката си горе-долу същото, което той самият е готов да й даде – телесна и душевна близост и вярност. Вярва в истинската любов, която е способна да преодолее всякакви препятствия. Това е неговата лична, макар и малко странна, рецепта за поддържане на душевно равновесие.

Ракът много рядко изневерява. Той предпочита уюта и топлината на своето гнезденце пред съмнителните удоволствия другаде. Готов е на продължителна връзка, но ако все пак се случи да се раздели с партньорката си, не страда твърде дълго и бързо си намира нова тръпка. Ако обаче веднъж успеете да покорите сърцето му, не се съмнявайте, че той ще ви помни цял живот. Единственото, от което той наистина има нужда, е постоянното одобрение и поощрение на действията му. Ако партньорката го увери, че той е прекрасен любовник, Ракът ще направи всичко възможно, за да не я разочарова. Ракът е изключително раним, не коментирайте действията му със забележки, че това вече го знаете и сте го правили преди. Не само ще се обиди, но и ще се затвори отново в себе си. Той е едновременно снизходителен и напорист. За да изпитате удоволствие, достатъчно ще е да го оставите да води парада. В началото на любовна връзка с Рак, избягвайте на всяка цена прояви на вулгарност, грубост и прозаичност.Той е склонен да идеализира партньорката си и всяко едно отклонение от измисления от него романтичен образ едва ли ще го накара да продължи тази връзка. След време чувствителната му натура може да се примири с онези ваши черти, които в началото биха го шокирали.

Мъжът Лъв никога не излиза от образа си – той е невероятно привлекателен и се възползва напълно съзнателно от това свое качество.

Влезе ли в някое помещение, очите на всички веднага се обръщат към него. Лъвът предпочита красивите жени, но при едно условие – те трябва да са облечени достатъчно скромно и да говорят тихо, най-добре шепнешком, за да не отвличат вниманието на околните от царствената му особа.

След като опознаете Лъва по-задълбочено, може да откриете, че той е тиранин и деспот. Той обича да участва в различни конкурси и съревнования и винаги да печели. Дори и загубите му за него са една малка победа. Колкото и кисел лимон да получи Лъвът, той винаги е способен да го изстиска до последната капка, превръщайки го във вкусна лимонада. Повечето Лъвове са екстраверти и когато останат сами започват да клюмат и да повяхват. Разцъфват само при появата на перспективен слушател или зрител. Лъвът обича да се смее. Ако успеете да видите чувствата зад маската от лъвска “мания за величие”, ще откриете и уязвимото място на Лъва. Той има нужда от хора, които да споделят високото му мнение за себе си и полага много усилия, за да бъде заобиколен от такива хора.

“Лукс” е равно на “Лъв”, а “Лъв” е равно на “Лукс”. Този подход обаче често изиграва лоша психологическа шега на Лъва – той започва да смята за най-добро и най-луксозно всичко, което му принадлежи. Лъвът никога не действа половинчато. Този подход е типичен за всички аспекти от живота му, включително и любовта. За него задължителни елементи на любовната връзка са хвърчащите из въздуха искри и изпепеляващата страст.

Лъвът е абсолютно сигурен, че животът е игра. В това отношение е съмишленик на Шекспир и често излиза на сцената, за да поиграе с любовта, живота или парите, надявайки се по този начин да надвие съдбата. Лъвът предизвиква възхищение както у жените, така и у мъжете. Жените ценят умението му да бъде царствен, ефектен и впечатляващ, докато мъжете харесват това, че Лъвът рядко си позволява да прибегне до директни обиди. Мъжът-Лъв не е способен на предателство. Той е верен приятел и е готов при нужда да помогне не само с думи, но и с действия.

Типично състояние на Лъва е да е влюбен. Но дори и онези, които не са успели да изтърпят огромното му его, обикновено нямат “нищо лично” против него и продължават да му се възхищават отдалеч. Лъвът е лесен за манипулиране. Можете да го хвалите, без да се притеснявате да не прекалите и без да смекчавате комплиментите. С ласкателства можете да получите всичко, каквото поискате от Лъва – повишение в службата, приятелска услуга или дори предложение за брак.

Ако мъжът Лъв не е влюбен, значи току-що е спрял да обича някоя жена и е сложил точка и многоточие на поредната страница от житейската си история. Той е готов за началото на нова любов. Лъвът не може да бъде истински щастлив без прекрасна жена до себе си, която да очарова и пленява. Дългата му поредица от любовни връзки обаче в крайна сметка приключва с брак - тогава, когато срещне жена, без чиито комплименти не си представя бъдещия си живот. Странно, но колкото и да е любвеобилен Лъвът, той далеч не е експерт по чувствата на жените. Той ще се ожени не за жената на мечтите си, а за онази, която успее да използва най-голямата му слабост – самолюбието. Можете да използвате и по-“хуманен” метод, за да омаете един лъв. Намекнете му за някаква тайна или загадка и не бързайте да потънете в прегръдките му. Този самоуверен типаж е убеден, че всички жени си умират да бъдат с него и друг тип поведение го обърква.

На работното място Лъвът обикновено е небрежен и нетърпелив. За сметка на това знае как да представи в най-добра светлина плодовете на труда си. Той не е достатъчно търпелив, за да се занимава с дребни детайли, те го изнервят. И никога не е виновен, ако нещо не става като хората. Това разбира се може да дразни колегите му, но на него не му и хрумва да се замисли за чувствата на другите. Лъвът е творческа натура, но творчеството му е донякъде повърхностно.

Той лесно губи своята царствена снизходителност, когато плановете му се провалят, и се превръща в най-обикновен и доста неприятен заядлив мърморко. Ако общувате с него в такъв момент, трябва да сте крайно внимателна, по-добре не го провокирайте. В битката между Лъва и депресията обаче той винаги излиза победител. Лъвът ще намери начин да се почувства пак на гребена на вълната. Лъвът е ужасно ревнив и едва ли ще можете да се отървете от постоянните му кръстосани разпити и подозрения. Най-добре ще е да се държите като съпругата на Цезар, която, както всички знаят, трябва да е извън всякакво подозрение.

Сексът за Лъва е поредната възможност да демонстрира виртуозните си умения и да изнесе секс-презентация. Той с царствено безразличие плюе на всички условности и правила. Жената, която споделя леглото си с Лъв, трябва да запомни едно основно правило – той не приема откази. Никакви оправдания с главоболие повече! Лъвът е толкова сигурен, че е неотразим, че задължително очаква партньорката да изпитва желание в същите моменти като него самия. За Лъва жената е трофей, който трябва да хване за ръката и да заведе в леглото си. Той никога не се чувства неуверен или плах и отрича предпазливото сближаване и всички други “глупости”, които само му губят времето. Този специфичен стил събужда у жената усещането, че Лъвът току-що е участвал в сексуална олимпиада, взел е златен медал и е оставил партньорката си да му диша праха или пък да го гледа от трибуните.

Дълбоко в себе си Лъвът вярва, че жените са създадени, за да му се подчиняват. Затова мисионерската поза, при която жената е отдолу, е неговият осъзнат избор в интимните контакти. На жената й остава само да се подчинява.

Той се възбужда от “безпомощни” жени и от възможността да контролира изцяло и напълно действията й. Ако нуждата му от сексуално възхищение остане незадоволена твърде дълго, Лъвът сякаш става обсебен от мисълта за секс и не може да мисли за нищо друго. След като се умори да търпи тези мъки, той може да отиде на публичен дом, където момичетата със сигурност знаят какво да направят и да кажат, за да погъделичкат самолюбието му.

Мъжът Дева - надарен с остър и практичен ум.

Първото, което го интересува при ново запознанство, е има ли човекът пари и как точно разполага с тях. За него най-тежкият грях е прахосничеството, тъй като парите са мерило за успехите, постиженията и стойността на хората. Няма човек на този свят, който да убеди мъжа Дева да се впусне в авантюра или приключение, ако има дори и 1 % риск. Девите са надарени с нещо като шесто чувство, което им помага да избягват всякакви опасности. Или може би не шесто чувство, а интуиция, съчетана с аналитичен ум и способност за предвиждане на ситуацията с пет хода напред. Ако чуете мъжа-Дева да казва “не”, това означава категорично “не” и не оставя почва за “може би”.

Мъжът Дева е изключително претенциозен при избора на приятелите си и крайно рядко греши в преценката си. Ако все пак се случи да се подведе, това ще е за пръв и последен път. Девите никога не настъпват едно и също гребло два пъти. Дева е убеден, че всички наоколо трябва да действат съобразно неговите очаквания и затова е твърде критичен. Той просто не може да си замълчи, когато става въпрос за чуждите грешки и недостатъци. Междувременно е абсолютно неспособен да направи комплимент на някого. За мъжа Дева жената е нещо като явление, изискващо прецизно изучаване. Странна играчка, която да “котка” и да подлага на експерименти. Сексът за него е просто една от добрите страни на живота, но не и цел на съществуването му.

Сред представителите на този зодиакален знак броят ергени е най-голям. Девите са дотолкова отдадени на личното си усъвършенстване и кариерата си, че не им остава почти никакво време за романтика. Те са последователни, не са импулсивни и имат силно развито чувство за отговорност. Обикновено мъжът-Дева заема втория по значимост пост в компанията – той е методичен, надежден и отговорен, но заради скромността си рядко бива назначен на ръководни позиции. Девите са много съвестни служители и обикновено изпълняват на всяка цена и докрай възложените им задачи.

Никога няма да видите такъв мъж небрежно облечен или пък зле избръснат, тъй като педантичността му оказва влияние и на външния му вид.

Мъжът-Дева едва ли ще ви накара да си изгубите ума от любов, но пък винаги ще се погрижи да се чувствате щастлива и доволна до него. Той няма да иска от вас да се отречете от интересите си и ще си остане услужлив и дружелюбен във всяка една ситуация. Трудно ще ви бъде да го вбесите, дори ако много се стараете.

Ако след романтичната вечеря му хлопнете вратата под носа, той няма да започне да звъни “на пожар” и да настоява за продължение на вечерта. Той хрисимо ще чака лична покана да посети спалнята ви. Мъжът-Дева по природа не е ловец или “хищник”. Той е изключително търпелив. Ако други мъже в дадена ситуация биха загубили търпение и биха се отказали от правещата се на недостъпна хубавица, мъжът Дева ще продължи да се бори на същия фронт.

По отношение на партньорката си Девата обикновено избира мъжки тип поведение – той е бащински загрижен, той е покровител и защитник, който дава мъдри съвети. За него е много трудно и почти мъчително да се реши на брак. Той твърде дълго ще се измъчва от съмнения, дали това е необходимо. Чак след дълъг период на обмисляне относно това, дали наистина има нужда точно от тази жена, дали тя има достатъчно пари и дали няма да го принуди да се откаже от някои от навиците му, той ще се осмели да й направи предложение за брак.

В една брачна връзка той ще предложи стабилност и вярност, но не и желание за съвместно излизане на социални прояви или пък романтични изненади. През почивните дни той ще предпочете почивката на село или пък четенето на книги. За сметка на това няма да се притеснявате, че той ще се прибере пиян до козирката и ще се аргументира с “Пийнах малко с приятелите, имам право на това!”.

Мъжът Дева е жива гаранция за финансова стабилност. Той обича и умее да пести пари, в същото време не може да бъде наречен и скъперник, тъй като никога няма да си направи икономия за разумни покупки. Ако изберете за свой партньор мъж-Дева, може да се каже, че сте избрала стабилността и сигурността в утрешния ден, но не и романтиката и страстта. Съветваме ви да не закъснявате на първата среща с мъж Дева, ако не искате тази среща да стане и последна. Той наистина смята точността за основна женска добродетел. Освен това се възхищава и на тактичността, царствената осанка и добрия етикет. С мъж Дева можете да не се притеснявате за неочаквани и несанкционирани попипвания на неудобни места. Той никога няма да ви целуне “за пред публиката” или пък да ви чака пред входа ви, след като е ударил няколко ракии.

Дева определено не е женкар и не тича след всяка срещната фуста. Ако сте му хвърлила око – дерзайте и вземете инициативата във ваши ръце! Той често е твърде плах, за да направи сам първата крачка. В леглото той никога няма да “напада”, да властва и да изисква подчинение. Любовната му прелюдия ще е изиграна като по ноти и прецизно разучена, дори е възможно да наподобява въплъщение на глава от учебник за секс. За сметка на това педантичният Дева има много добри познания за женската анатомия и е наясно в каква последователност и как да действа. Девите са изключително чувствителни към “еротични намеци” и се възбуждат буквално за секунди, ако партньорката започне да ги съблазнява. Той няма да експериментира с нови сексуални техники, докато не го притиснете в ъгъла да го направи. Не всички истории за студени и фригидни Деви са истина, но мъжът от този знак доста лесно губи интерес към нормалния секс (особено ако е станал рутинен и еднообразен) и набляга на порносайтовете в интернет.

Везните - естети и ценители

Мъжът Везни е добър събеседник и слушател и очаква същото и от околните. Той е дружелюбен, има ярко изразено чувство за справедливост, дипломатичен и тактичен е и освен това - остроумен. Мъжът Везни обикновено е чудесен колега и ужасен началник. Компромисите са неговата стихия. Това обаче си има и лошата страна – ако се налага да се вземе бързо решение, мъжът Везни може да се колебае до безкрай и да не може да направи избора самостоятелно. Основните недостатъци на Везните са първо нечовешкото им любопитство, което ги кара да си пъхат носа навсякъде и второ – категоричният им отказ да носят лична отговорност за каквото и да било.
Мъжът Везни има много силна интуиция, така че най-добре не се опитвайте да го излъжете. Този човек прочита без проблем мислите и мотивите на околните. Той обаче рядко използва това свое умение с користна цел, напротив – опитва се да намери обяснение и оправдание на чуждите постъпки. Мъжът Везни е истински естет и ценител на изкуството, той се интересува от архитектура и живопис, от музика и театър… също както и от жени. През периода на първоначалното ухажване той е безупречен и обаятелен. Той много добре знае как да завоюва симпатията на една дама. След като обаче спечели любовта й, започва да се съмнява дали наистина има нужда от точно тази жена.

Причината затова е неговият своеобразен перфекционизъм, Везните държат всичко да е идеално и да се случва само в най-подходящия момент. Дори и при най-малкото отклонение от представата му за “идеално”, той започва всичко отначало. На някои жени обаче им харесва да бъдат “измъчвани” по този начин, който удължава удоволствието. Мъжът Везна е много чувствителен към похвали. Един комплимент, казан в подходящия момент, е способен да го вдъхнови дори и за немислими подвизи. За жените, които знаят какво искат, Везните са лесна плячка. Везни се влюбва лесно, но му е много трудно да сложи край на една връзка, тъй като мрази скандалите и разправиите. Той обикновено започва да се интересува от противоположния пол на доста крехка възраст и запазва този си интерес за цял живот. Лесно можете да му завъртите главата, но ако наистина искате да се омъжите за него, обсъждайте сватбената церемония с някой друг. Мъжът Везни се изнервя от необходимостта да се занимава с детайли и дреболии.

Той ще се чувства щастлив с жена, която умее да се владее и има уравновесен характер. Везни много трудно си представя границата между любовта и дружбата, но е абсолютно сигурен, че партньорката му няма правото да флиртува с други мъже. Това не му пречи да прилага “двойни стандарти”, когато става дума за него самия. Не очаквайте вярност от мъжа-Везни, чувствата му обикновено са доста повърхностни. Този коварно чаровен съблазнител не вижда нищо лошо в това да поддържа любовна връзка с две жени едновременно.

Мъжът Везни харесва добре облечени дами с дълги коси и влажни и лъскащи на светлината устни.
За мъжа Везни основен приоритет в леглото е партньорката му. Така че достатъчно ще е да поемете инициативата и нежно (той не обича да бъде командван!) да му покажете какво трябва да направи за целта. Везни веднага ще изпълни желанията ви.

Внимавайте обаче да не го подплашите! Не бива да бързате с Везните, бъдете максимално търпелива. И в никакъв случай не си мислете, че просто си губите времето. Везните познават отлично женската анатомия, имат добре развита интуиция и са склонни да реализират своите и вашите еротични фантазии. Мъжът Везни е истински “секс-маратонец”, не се подвеждайте по неговата неспортна външност. Той не е от мъжете, които ще разкъсат дрехите ви в порив на страст. Той възприема жената като музикален инструмент, от който той извлича различни звуци.

Скорпионът - страст, емоция и непредсказуемост

Тези му качества обаче ни най-малко не отблъсква околните, дори напротив. Мъжът Скорпион буквално излъчва еротична аура и повечето жени биват просто хипнотизирани от него. Много Скорпиони би трябвало да си закачат табелка “Не пипай, опасно за живота!” или “Внимание, високо напрежение!” – жените, които искат да упражнят умението си да флиртуват е най-добре да стоят настрана от тези мъже и да не си играят с огъня. Сексуалността на Скорпиона може да изригне във всеки един момент, като заспал вулкан. А този мъж не приема “не” за отговор. Скорпионът е сигурен, че казвайки “не”, жената има предвид “да” и затова той няма да се откаже, докато не постигне целта си. Някъде дълбоко в себе си той е запознат с израза “Всичко или нищо”, но най-често използва само първата част от тази фраза.

Този отмъстителен тип никога не прощава и не забравя нищо и затова много лесно си създава врагове. В какъвто и конфликт да е въвлечен, Скорпионът представлява доста опасен и дори жесток противник, така че си помислете сериозно, преди да се скарате с него. Изключително трудно е да сключите мир със Скорпион след “войната” – той е безмилостен и безкомпромисен. 

Не е лесно да разберете от какви точно мотиви се ръководи мъжът Скорпион. Те често са доста сложни и понякога мистериозни. Въпреки че е много привлекателен за слабия пол, Скорпионът рядко изневерява на половинката си. Той е противоречива натура – на всяка цена държи да запази свободата и независимостта си, но има огромна нужда от човек, на когото да разчита в трудните моменти. Скорпионът често има двойни стандарти – от една страна презира чуждите недостатъци, но от друга смята наличието на собствени такива за нещо съвсем нормално.

Той е склонен да влага вътрешната си енергия в секс, алкохол, понякога и наркотици –  трите му най-често срещани увлечения. Това може да доведе до тъжен край – наркомания или алкохолизъм. Все пак трябва да уточним, че мъжът-Скорпион обикновено е надарен с достатъчно сила и воля, за да се пребори със зависимостта си. Той е способен да се измъкне сам от блатото като легендарния барон Мюнхаузен.

Скорпионът отдава голямо значение на работата си и не обича неквалифицирания физически труд. Той се отличава с добра концентрация, будна фантазия, смелост, силна воля и предприемчивост. Комбинацията от тези качества обикновено е гаранция за успех. Мъжът Скорпион се оправя много добре с финанси и инвестиции и е практически невъзможно да бъде въвлечен в съмнително предприятие. Най-големият му недостатък е, че обича да решава проблемите си моментално, за да се отърве веднага от тях. Този подход за съжаление далеч не винаги води до добър резултат.
Скорпионът обожава да властва – той държи под контрол както емоциите си, така и либидото си. Сексът за него е нещо като игра, в която той най-често излиза късметлия и печели. Той изпитва удоволствие от преследването на избраната от него “плячка”, но може да се заинтригува само от жени, които са харесвани и от други мъже.

В леглото можете да разчитате, че Скорпионът ще надмине дори и фантазиите ви. След нощ с представител на този знак ще се чувствате, сякаш първо са ви пуснали в бетонобъркачка, а после продължително са ви “заравнявали” с валяк за асфалтиране. За него са крайно важни собствените му усещания и възможността да доведе до край това, което е започнал. Скорпионът мрази да бъде съветван и поучаван – той приема това като лична обида към умствените му и сексуални способности. Обожава еротичните експерименти, включително и най-странните от тях. Ето защо все пак си помислете в какво се впускате, когато този мъжки магнит насочи притегателната си сила право срещу вас.

Кой е този мъж?! Хубав, силен и привидно глуповат и нетактичен като 10 годишен хлапак? Стрелецът

Първите впечатления от него – наперен, добре сложен и … жаден за свлка. Често е мускулест или поне спортен. Всъщност най-характерното за този мъж е горещото му тяло. Не обмисля нещата много, много и често ще чувате доста шокиращи неща от устата му, затова се научете да не се впрягате много. Но нека се върнем на тялото на Стрелеца. Кожата му е или млечно бяла и изпъстрена с бенки – точно като мляко поръсено с нес кафе, или пък е мургав с привкус на екзотични страни и навява латино асоциации… И винаги е по-мека и чувствителна дори от вашата. Тялото му реагира на всяко внимание от ваша страна – затова моля, обърнете му малко внимание. Страда или от много гъдел, или от перманентна превъзбуда (точно това е, което си помислихте) поради горепосочените причини. След като се запознаете, зениците му ще се разширят, а ръцете му палаво ще потърсят допир – не се стряскайте – иска точно това, което си мислите.

Новите неща в живота му го замайват, объркват и влекат със невъобразима сила. Всяка нова играчка се превръща в център на вселената, затова възползвайте се, докато още сте ново изживяване. Не може да се концентрира само върху един партньор, дори от това да зависи живота му. Сигурно вече се е опитал да си легне с най-добрата ви приятелка, малко след като сте го запознали с нея, така че не бързайте да го запознавате с никой. Порадвайте му се насаме -там ще бъде очарованието на вашата “връзка”.

Пие здраво, хапва обилно и изобщо обича от всичко по много. Какво да ги правиш – огнени знаци! А сексът с мъжа Стрелец – о, Боже! Взимайте с пълни шепи и без никакви угризения, защото той рядко ще има угризения за нещата, които ще правите. Дори вие самите може да се изчервите от нещата, които ще ви провокира да направите. Но определено си е заслужавало да изслушате странните му житейски философии и софизмите, които пробутва сам на себе си. Едно шеметно изживяване, след което можете да ходите замаяни с дни и да светите с едно нескрито задоволство.

Най-доброто им качество – вие ще прецените колко и ако имате сили, те винаги ще намерят сили да повторят. Както е изпял вокалистът на The Doors , Джим Морисън, който също е зодия Стрелец – Love me two times. Те ще го направят – ще ви обичат поне два пъти на вечер и поне два пъти в живота ви.

Въпреки силното чувство за хумор и оптимистичния му характер, обвързването е сериозен проблем за мъжа Стрелец. Той или се жени в по-зрели години, или твърде рано осъзнава, че някои от свободолюбивите му привички правят истинското споделяне почти невъзможно. Дълбоко в себе си той не би се съгласил да скъса с тях, което прави семейния живот за неговата половинка много труден. От нея се изисква проява на супертолерантност и търпение – да не обръща внимание на спонтанните му изблици, както и да се отрече от онова, което той безпардонно позволява на себе си. В повечето случаи ще последва отчаяно послание към нея под формата на скъп подарък или високопарни впечатляващи слова, които да я накарат да повярва във възвишената философска любов, която той носи в сърцето си – компенсация за поредното му нощно отсъствие от брачното ложе.

В момента когато го срещнете, вие ще се почувствате по-жива. Той е весел, сериозен, умен, остроумен и ще ви накара да мислите, че сте най-очарователната. Не се трогвайте. Ако се вгледате, ще видите, че неговият поглед танцува от жена на жена в стаята. Истината е, че той иска всички. Когато една симпатична жена влезе в стаята, ще я последва, ще й предложи напитка, ще изпълни специален репертоар да я заинтригува. Ще вземе адреса и телефонния й номер. Ще я засипе с телефонни обаждания. В един роман, той е идеалист, който мисли, че поредното момиче е единственото. Няма значение колко пъти е разочарован. Неговият оптимизъм се съживява, той гледа на всеки нов ден като на нова възможност. Но независимо от всичко това е ден, който той никога досега не е виждал. Може да е чудесно да се събудиш и да откриеш, че днес е вторник.

Той е човек на чувствата със сърце, което може да бъде пронизано, иска да бъде влюбен, но се страхува от съюз. Нито една връзка не може да продължи дълго, защото в природата му е да създава проблеми, когато такива няма. След това неговата аналитичност се заема и разнищва проблема по такъв начин, че доказва: той не може да бъде решен. Бори се срещу по-близкото обвързване и предизвиква ревност у жената. Предпочита връзки с по-опитни жени, защото те ще приемат любовта лесно, като него. И той ще им достави толкова удоволствие, колкото и на себе си. Вярва, че всеки роман трябва да бъде с чувство за хумор. В действителност не е подготвен да влезе в дълготрайни истински взаимоотношения. Отнася се към любовта твърде леко. Когато се влюбва, не обича да чувства, че сключва договор. Трябва да има спасителна сламка. Никога не знае какво всъщност иска. Може да убеди себе си, че най-важното нещо в живота е да знаеш какво точно искаш. Мъжете Стрелец са откровени и словоизлиятелни. Истината понякога наранява, но тактът не е присъщ на този знак. От друга страна, ако той ви даде дума, можете да разчитате на него. Като приятел е сговорчив, толерантен. Но веднъж станал ви любовник, вие се превръщате в негова сянка. Той не иска да ви помогне да растете. Ако си изразходва времето с вас и вие го разочаровате, неговото привличане ще премине в отблъскване, не стои над дребнавата критичност или мълчаливото одобрение. Върши нещата съвършено и изисква умствено и физическо съвършенство от този, когото обича. Но неговата критичност е също знак, че ви чувства близко до себе си.

Той има склонност към тайнственост и би държал взаимоотношенията си в тайна даже когато това не е необходимо. Чувствителен и лесно изпадащ в депресия, може да страда от нервност и странна потиснатост. За щастие тези настроения не траят дълго. Вие можете да бъдете отблъснати от неговата упоритост. Той обича да върши нещата самичък, без да ги споделя. Опитът го е научил, че може да постигне почти всичко, към което е насочил амбициите си. Той е много практичен финансист. Но слабостта му е в начинания, които не са достойни за него. Ще видите, че е щедър. Обича лукса и прави блестящи подаръци. Отличен разказвач е, чаровен гост на тържества. Предпочита малки празненства, не твърде много хора под един покрив. Най-добре се чувства изобщо без покрив. Обича широките открити пространства, безоблачното небе и звездите, пътуванията, новите гледки, новите лица, контакти и преживявания. Той е прототип на мъжа, който отишъл при един пътнически агент и поискал билет до “някъде”, защото имал приятели навсякъде. Търси факти, неговото любопитство е безкрайно и проявява голям интерес в сексуалната просвета. Една жена, която се омъжи за Стрелец, трябва да има предвид, че това е мъж, който по сърце винаги си остава ерген.

Мъжът Козирог - стабилност и власт

Когато кажете “Лека нощ” и започнете да затваряте вратата, кракът му ще ви попречи. За него “не” не е отговор. Поражението не е причина да напуска полесражението. Той ще опитва отново и отново, докато изтощи вашата съпротива. Разбира се, понякога има случаи, когато “не”-то звучи като “да” или поне като “може би”. Защо трябва да се казва “не”? Козирогът е знакът на козела и той притежава същия афинитет към правенето на любов като това четириного животно. Любовта за него е толкова необходима, колкото храната и съня.

Може би започвате да подозирате по време на първата си среща, че това е един земен, с животински желания за сексуален живот мъж – типът, който очаква жената да се съобразява с неговите желания. Той вярва, че вътре във всяка добродетелна жена се крие секс-спортистка, която се опитва да излезе навън. Отдава по-голямо значение на сексуалния акт, отколкото на жената. Вие можете да се обзаложите, че мъжът козирог представляват значителна част от мъжете – свине. Те не са толкова жестоки като скорпиона, но силната им сексуалност ги прави безскрупулни. С готовност се възползват от неопитните и наивните, но обикновено ги привличат партньорки, които са много по-млади от тях.

Те са страстни, много чувствени и мразят да им бъде отказвано каквото и да било. Не биха се примирили с никакво колебание от страна на жената. Мразят да си губят времето, въпреки всичко един козирог би ви разбрал, ако имате добре обосновани възражения да отидете с него в леглото. Той може да бъде търпелив. Едно честно обяснение за това как се чувствате вие ще бъде достатъчно. Не се опитвайте да играете пиески. Той не само че няма да ги хареса, а ще презре истината.

Основното, от което се нуждае, е да бъде сигурен, че го харесвате. Изисква много, защото иска да му се подчините, да му отдадете дължимото на неговото “аз”. Дайте му да разбере колко много ви харесва неговата компания, той ще се привърже към вас за толкова време, за колкото го искате. Верен е и не може да разбере защо толкова много мъже обичат да изневеряват. Ако имате една добра жена, защо са ви необходими повече? Козирогът е доволен да бъде само ваш. Той предпочита да си стои вкъщи, отколкото да ходи по празненства и събирания.

Това не значи, че вашият домашен живот ще бъде скучен. Сексуалният козирог никога не може да бъде задоволен в спалнята – колкото по-възрастен става, толкова е по-добър. Интересът му към физическата страна на любовта никога не секва. Когато другите мъже се оттеглят в люлеещи се столове, възрастният козирог, или може би да го нарека “стария козел” все още се опитва да заведе жената в спалнята. Техниката му само се е усъвършенствала с годините. Въпреки, че се нуждае от сексуално партньорство, което да го задоволява, само това не е достатъчно. Една жена трябва да му допада и в други области. Той очаква от вас да бъдете добра домакиня, другарка в работата и верен приятел. Необходимо му е да чувства, че вие двамата сте съединени от романтична съдба, но той не би умрял, ако не притежава всичко това. Един път един мъж козирог ми каза: “Ако очаквате от него, вие можете да бъдете напълно щастлив!” Той добре се ориентира с парите. Внимателен, признателен, пресметлив и безкомпромисен е. Винаги ще ви даде това, което смята, че е длъжен да даде; когато желанията ви са в конфликт с неговите, не търсете разумен компромис. Даже ако се наложи да се пазари, той ще постигне своето, никога не знаете какво точно мисли. Успява да скрие своите мисли зад една тъжна самовглъбена маска. Има нещо, в което можете да бъдете сигурни – дълбоко под неговата суха повърхност горят тайни огньове.

Неговото напредване към целта прилича на поток от лава. Той твърдо вярва в своите цели, знае, че всички таланти в тоя свят са безполезни, ако не си способен да работиш. Това е разковничето към успеха в любовта или в работата.

Роден ръководител, обикновено се изкачва до върха на властта, която е избрал. Той е практичен, решителен и амбициозен. Тези, които са му помогнали, винаги ще получат неговата благодарност и реванш. В случай на неблагополучие е гъвкав, жилави издръжлив и винаги успява да го превъзмогне.

Вярно е, че мъжете козирог обикновено се женят по сметка, а не по други причини. Техните практични натури не виждат причина любовта да не може да следва собствените им интереси. Да правиш любов в колиба едва ли е по-романтично от това да я правиш в скъп будоар. Нито пък липсата на храна води до увеличаване на сексуалния апетит. В основата си обаче, той е чувствен. Домогва се до висините на любовта чрез физическата страст. В едно емоционално приятелство иска повече и дава толкова по-малко, колкото е възможно. Не би изневерил на себе си, за да доставя удоволствие или да бъде чаровен. Дотолкова, доколкото се отнася до него, най-безполезният начин да постигне успех в любовта е да бъде симпатичен.

С тяхното отношение към жените и с умението им да боравят с пари, никак не е чудно, че много мъже козирог стават търговски посредници, разпространители на порноиздания и съдържатели на такива магазинчета.

Водолей - един много труден, но и пленяващ характер 

Ако трябва да бъдат описани с една дума, то тя е независими. Най-много ценят свободата си и най-добре се чувстват сред приятели. Бракът, с ограниченията които налага, често ги кара да се чувстват не на място дори в собствения си дом. Затова предпочитат необвързаните с договори и клаузи отношения. Партньорката им трябва да ги впечатли с оригиналността си, с нетрадиционно и освободено от предразсъдъци поведение, което в никакъв случай не бива да е пошло. Водолеите ценят хората като цяло, но понякога може да не забележат достойнствата на човека до тях. За Водолея приятелството и разбирателството са изключително важни и лесно успяват да си създадат безброй приятели навсякъде, където отидат. С интерес изслушват чуждите истории, но тяхната собствена предпочитат да запазите само за себе си. Във всичко, което правят, влагат частица от неповторимата си оригиналност. Съумяват във всяка ситуация да намерят начин да се справят блестящо. Трудностите не ги притесняват. Доста разсеяни са и могат да не помните дори името на някого, но със сигурност знаят, че той носи жълти чорапи или че е влюбен в някоя кинозвезда. Много често се случва да пренебрегват любимите си хора, за да помогнат на някой приятел. Мъжете Водолеи са толкова постоянни в своите странности, че хората казват за тях, че са “странна птица” с цялото възхищение, което може да се вложи в този израз.

Мъжът Водолей обикновено е с висок ръст, стройно тяло, светла кожа и очи, красиво очертан нос, широко чело, дълги пръсти и крайници. Водолеят се разпознава по особения и малко отнесен поглед, в който уж нещо трябва да прочетете, но някак си не успявате. Урановите хора са и чувствително свободолюбиви - те са бунтари по природа - тези хора непрекъснато живеят с усещането, че старото е изживяло времето си и светът трябва да бъде побутнат към резки революционни промени. Но понеже е умен като го изказва на глас ще подмени революцията с еволюция. Е, дипломацията не е първата им сила, но не е и като да не я владеят.

Мъжете Водолеи са забавни, оригинални и независими характери. Около тях е интересно и шарено, но могат да бъдат и надменни и вироглави. Принципно предпочита шумните и многолюдни компании, но често има нужда и от своята си глътка самота и спокойствие. Непрекъснато анализират ситуациите и хората около себе си. Умеят да задават и доста недвусмислени въпроси, когато им е нужно да изяснят нещата. Интересни са им загадките и тайнствените хора. Ако един Водолей не намери у вас причина да проведе невидимото си макроскопско изследване бързо се отегчава и ви изоставя. И въпреки, че приятелите са нещо важно за него, той често не може да надмогне природата си да търси нови и нови интересни запознанства и да позабравя старите приятелства, когато те се изхабят и не искрят с предишния блясък.

И в интимния си свят Водолей трудно подарява сърцето си. Истината е, че като млад изпитва панически страх от обвързване и предпочита кратките връзки, свободната любов и съжителство. Въпреки, че доста Водолеи се женят и твърде млади (вероятно, когато все още успяват да подтискат разума си) - друга тема е колко са щастливи след това. Над Водолей има някаква странна орисия за самота. Дали защото дори приятелите не винаги разбират утопичните му мечти, дали защото единствено той сам успява да се разбере напълно (с известни уговорки), но това е факт. Водолей често остава сам по две причини: 1) другите го оставят да се рее в облаците, 2) той ги е зарязал посред пътя, защото са скучни и шаблонни типове.

Водолей сякаш вечно живее някъде там утре, вгледан в неща, които още не са се случили. Само от време на време може да го уловите тук в настоящето. Може би затова в партийните списъци на тази зодия бъка от гении. Злите езици твърдят, че и голяма част от посетителите на психиатричните клиники са от същата зодия.

Мирогледът на Водолей е толкова широк, че трудно се побира в тесногръдието на ежедневните хора. Водолей няма никакви предразсъдъци. Склонен е да приема всички за приятели (след обстоен pre-check test) и в сърцето му има място за кого ли не. Ако спечелите за приятел Водолей той ще бъде лоялен, изобщо няма да се интересува как ви оценяват другите или какво говорят за вас. За него важна е неговата собствена преценка. Не си правете илюзии, че вече не ви е анализирал подобаващо.

Водолей е умен, притежава абсурдно умение да се концентрира, попива много информация, която някак си синтезира и забравя в последствие с изключение на някаква есенция, която навярно останалите наричат мъдрост. В периодите си на разсеяност обаче, които като че ли не са малко, може и да е тотално непълноценен - ще предпочита да се само съзерцава, да търси себе си, да гледа небето - докато не се развихри отново с пълна сила и за отрицателно време да работи по-прецизно и читаво от всеки друг. При това с мощта на развилнял се тайфун.

Ако сте твърде романтична девойка трябва да приемете факта, че мъжете трудно показват чувствата си и без да са зодия Водолей, а той е. Едно от любимите му занимания е именно да надзърта с рентгеновия си поглед в душите на околните, но трудно ще погледнете през неговата. Чудесен любовник, но не и най-прекрасният любим. Той е само ваш, умен и интересен, обича ви, но… докато не измъкнете от него клетви за вечна любов, колкото и да ви е неприятно… вие сте просто поредният опит дали нещо ще се получи. И преди, а навярно и след вас, ще има неуспешни експерименти и е възможно вие просто да сте поредният. Съжалявам! И Водолей не прави драми от това. Той е честен и няма да ви лъже - ако довечера реши да е с друга, още сутринта ще ви каже, че вашата връзка е приключила и двамата сте свободни един от друг. И повярвайте ми, това няма да е повърхностно решение - взел го след поне две седмици умуване и със сигурност е прегледал няколко пъти всички детайли на вашата връзка от първият и ден насам. Мъжът Водолей може и да бъде нежен, покорен и да ви гледа влюбено, но само не си мислете, че можете да го манипулирате или използвате, ако не искате всичката магия да се изпари на секундата. Вече ви казах, кой е по-умен и перманентно анализиращ… Не се правете и на незаменима - това не работи - ефектът, ако си тръгнете с трясък на вратата, ще е, че ще подсмърча объркано около 2 минути и 17 секунди. След което ще започне следващото си романтично проучване. Затова приемете приятелството му - това е вярната първа крачка - след това всичко зависи от вас… 

Първият контакт с него трябва да бъде направен чрез ума. Водолеят трябва най-напред да ви уважава като личност, за да забележи вашия чар. Един път заинтригуван на интелектуално ниво, той може да бъде достигнат и физически. Не може да достигне сексуално съвършенство без предварителен интелектуален контакт. Водолеят е стеснителен и пасивен, чака винаги жената да направи първата крачка. На първата среща вие трябва да вземете инициативата. Това не значи, че той е безразличен към вас. За него стръвта трябва да е придружена с приятелство (забелязахте ли колко пъти повторихме тази дума???), а приятелството не е нещо, което се случва само през нощта. С финото си домогване са способни на най-неочаквани чувства. С високо сексуално въображение са. Една фригидна жена няма да остане дълго фригидна дълго с Водолея. Просто трябва и още нещо...

Риби - водовъртеж от фантазия и емоции

Представителите на зодия Риби са твърде особени мъже. Те имат силно развита интуиция, но понякога изпадат в такава дребнавост, че не се вслушват в нея, а се ръководят от една прекалена мнителност. По характер са бунтари, имат си свое мнение за всичко и ако една жена се опита да ги опровергае, може и да загуби любовта им. Мъжете Риби или приемат безрезервно една жена, или я отхвърлят категорично. С тях е трудно да се създаде само приятелство. Ако искате да задържите мъж от тази зодия, трябва да се съобразявате с някои негови особености. Не му правете забележки за хаоса, който той създава около себе си, това го дразни. Неговият безпорядък всъщност е неговият ред (спомняте ли си кой всъщност владее хаоса?). Не му искайте пари, той мрази това. Ако прецени, че си струва да харчи за вас, ще харчи от сърце. Но не е ли убеден, че вие сте жената на живота му, може да се прояви и като много голям скъперник. Не го карайте да поема отговорност даже за своите собствени решения – той обича да дава напътствия, има идеи, но дотук. Друг трябва да поеме отговорностите. И спрямо любимата, и спрямо децата си постъпва така.
Когато е завладян от романтични пориви, може да ви изненада с много странни идеи, но не бързайте да ги отхвърляте. Той се обижда. Оставете го да крои планове, да фантазира и мечтае – скоро ще му мине, даже и няма да си спомня какви чудеса е сътворила фантазията му.
Гответе се и за непостоянството му – от голяма нежност и общителност, той може да премине в уединение и затвореност. Тогава му идват на ум доста мрачни мисли. Бъдете деликатни и не настоявайте „да се вземе в ръце”, това ще го потисне още повече. Най-добре е в такъв момент да не му обръщате внимание. Въобще не е много лесно да ви обича мъж от зодия Риби, но ако имате достатъчно търпение, ще се убедите, че е верен и предан партньор.

Рибокът е щедър на любов и скромен на думи. Когато те обича е готов на всичко, дори на ритуално самоубийство. Не се шегувайте с неговите силни чувства и прекалено доверие. За него изневярата е долно предателство. Той самият не би предал жената на сърцето си никога и при никакви условия, но по-интересното е, че поради либералните си и демократични схващания, е склонен да договори с теб известни свободи в интимния живот, които да дават правото на кръшкане и задоволяване на нагона. Разбира се, не е нужно да използува думи - просто така стават нещата, че се стига дотам по подразбиране. Думите са за онези безчувствени дърдорковци - въздушните знаци и Девата. Рибите са мъже, които в леглото се раздават до пълно изтощение, ако се наложи, но не се примиряват докато дамата иска още и още... Не са егоисти и дори са склонни на изпълнения, надхвърлящи благоприличието на една жена. С тях може да злоупотребиш и няма да чуеш хленчене и слова, изказващи неодобрение. Те се стараят да се чувстваш на седмото небе и не биха си позволили лукса и безобразието да ти развалят кефа по какъвто и да било начин преди, по време на и след нощ в леглото. Може да разчиташ и на едно джентълменско отношение далеч преди да си легнете. Той просто си е такъв. Има по-особено разбиране за секса и влага много чувства, нежност и гальовност с цел да усетиш силата от духовната му страна и това е чудесно. Грубото хамалско въргаляне е за простаците и некадърниците. Рибокът е мъж, в чиито прегръдки дамата може да намери онази топлина и дълбоки чувства, които я карат да се понесе витаеща из облаците и да се окаже, че наистина се намира на седмото небе - Там където трябваше да се озове с духовния гид - с мъжа Риби ....

Той е чувствителен, емоционален, лутащ се. От него може да се очаква неочакваното. Непрекъснато го движат противоречиви чувства. Символът на рибите са две риби, плуващи в противоположни посоки. Той е личност, която непрекъснато решава да направи нещо и прави противоположното.

Необичайно чувствителен за тези, които са около него, той упражнява дълбоко и съзнателно магнетично привличане. Неговата природа е топла и отзивчива и той вижда хората не такива, каквито са, а такива, каквито би искал те да бъдат. Привличат го разумни жени, особено със склонност към доминиране. Идеализира ли целта, която обича, той се помирява с избухванията й, защото за него тя е човек, който не може да прави нещо лошо. Непрекъснато преследван от промени и възбуден, мечтае за емоционална стабилност. Не очаквайте прояви т.нар. здравословен егоизъм, това не е в неговата природа. Той е твърде отзивчив и твърде лесно се влияе. Може да си внуши за известно време, че някой знае какво е правилото за него, и да го слуша безрезервно. След това неговият емоционален компас може да се обърне към нечие друго магнетично привличане.

Той е умен, интелигентен и необикновен творец. Отличен компаньон, обича да бъде център на внимание. Абсолютен консуматор, не мисли за утре и задължава и вас никога да не правите сметки. Би могъл да ви засипе със скъпи подаръци. Лесно се влияе и често възприема отношението и навиците на други хора. Ако те са хубави, той става господин Чудо, ако пък са лоши – заключете го някъде.

Когато Рибата е добре разположена, има предимствата на своя чувствителен знак. От него може да се очаква неочакваното.Той може да ви слуша с огромен интерес и да поглъща всяка ваша дума и същевременно мозъкът му да бъде концентриран върху съвсем друго вътре в него или просто да мечтае. Основното е, че му липсва увереност в себе си, има нужда да търси подкрепа. Разправят, че Риби е мил съпруг и любим – забавен и грижовен с децата – само дето трябва да го вадите от моментите му на меланхолия. Получава се на кафе с много усмивки, кино, театър, или пък вицове. Спомнете си, че той ще отразява вашето настроение. Ако му се цупите и мръщите ще ви се върне същото. Добре е да не потъпквате мечтите му – оставете го да плува в океана, не го затваряйте в домашния аквариум – той винаги ще знае как да намери пътя към къщи. Секването на поривите му ще го съсипе. А пък ако ви стиска да поплувате с него – още по-добре – давайте, водата е приятна. Всъщност не - водата е живот!

* Написаното тук описва качествата на Слънцето в съответния зодиакален знак. Ако обаче един "примерен" мъж Дева има Марс в Скорпион, нещата нито ще са толкова примерни, нито толкова подредени. Същото важи да речем и за мъж Лъв, чийто Марс е в Риби. Егоизмът и себелюбието при него ще са на значително по-ниско нива от тези при типичния 100-процентов Лъв.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Jo
    Joan Porras
    0 0
    21:11, 12 юли 2020
    ЧУДОТО: Казвам се Джоан Поррас. Искам да разкажа моята история тук как д-р Огундейл върна съпруга ми за мен със заклинанието си в рамките на 24 часа, а заклинанието е безобидно. Потърсих помощ навсякъде, но само д-р Огундейл успя да помогне. Получих неговия контакт от някой, на когото преди е помагал в интернет. Ако имате нужда от помощ, съветвам ви да му пишете, ако имате нужда от помощ чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Казах му, че ще споделя добрите новини за него, той е много страхотен.
  • 2
    Jo
    Joan Porras
    0 0
    21:20, 12 юли 2020
    ЧУДОТО: Казвам се Джоан Поррас. Искам да разкажа моята история тук как д-р Огундейл върна съпруга ми за мен със заклинанието си в рамките на 24 часа, а заклинанието е безобидно. Потърсих помощ навсякъде, но само д-р Огундейл успя да помогне. Получих неговия контакт от някой, на когото преди е помагал в интернет. Ако имате нужда от помощ, съветвам ви да му пишете, ако имате нужда от помощ чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Казах му, че ще споделя добрите новини за него, той е много страхотен..
  • 3
    Be
    Betty Oxlade
    0 0
    20:12, 29 юли 2020
    Ето моето свидетелство:
    Казвам се Бети Окслейд и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р Огундейл, страхотен заклинател, който върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия. Той има решение на всички проблеми. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той е 100% реален и мощен.
  • 4
    Ri
    Rite Berry
    0 0
    02:02, 2 сеп 2020
    Мощни магазини:
    споделя този свидетелство на всички, страдащи във връзка си, брака или личния живот, защото има решение. Имената ми е рита бери, мъжът ми остави ме и нашите 2 деца за друга жена за 3 години. Опитах се силно само за децата ми, но не мога да контролирам болките, които мъчат сърцето ми. Бях наранен и объркан, нуждаех се от помощ, така че направих проучване в интернет и попаднах във форум, където видях добрата работа на Dr. Свързах се с него и ми изликна малото си, за да моята изненада след 24 часа, мъжът ми се връща в дома и моля за моя проща, д-р огунделе е мощен човек и маслото ми е беззародно съветете се с неговорно да се свържете с чета на whatsapp или viber: +27638836445. Д-р огунделе е истински, благодаря му, че ми помогна.
  • 5
    Ma
    Mayer
    0 0
    02:01, 17 ное 2020
    Поздрави на всички, които четат това свидетелство. Казвам се Майер. Бях отхвърлен от съпруга ми след седем (7) години брак, само защото друга жена имаше магия, за да го манипулира. Един ден, когато четях през интернет, видях няколко свидетелства, споделени от различни хора, разказващи за д-р Огунделе, мощен заклинател на заклинания, как той им помага при техните взаимоотношения, затова се свързах с д-р Огунделе в неговия WhatsApp: +27638836445. Той ми каза да не се притеснявам, че съпругът ми ще се върне при мен след 24 часа, точно след работата си, съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, какво голямо чудо направи д-р Огунделе, радвам се да го оставя всички знаете, че този заклинател има силата да върне влюбените и да реши други проблеми в отношенията. Заради него сега съм доволна от съпруга си, благодарение на д-р Огунделе. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него на неговия WhatsApp: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com
  • 6
    Li
    Lisa
    0 0
    22:39, 21 дек 2020
    Казвам се Лиза Бари, искам да засвидетелствам пред широката общественост как връзката ми беше възстановена от великия заклинател, който някога съм имал предвид, наречен д-р Огунделе, след като д-р Огунделе заклина да върне съпруга ми в рамките на 24 часа бившия ми -съпругът ми се обади и поиска моята прошка. Сега отново сме щастливи заедно като любовници и семейство. Всичко благодарение на д-р Огунделе, който направи любовна магия за мен, за да се върне съпругът ми у дома. Ще продължа да споделям това, докато всички видят моето свидетелство, защото този човек е мощен и истински. Можете да се свържете с д-р Ogundele на Viber или WhatsApp Chat: +27638836445.
  • 7
    Sk
    Skylar Budd
    0 0
    00:44, 5 яну 2021
    Казвам се Скайлар Бъд. Позволете ми бързо да ви информирам тук, че д-р Огунделе, чийто WhatsApp или Viber Chat Number е: (+27638836445) е страхотен и мощен заклинател, който някога съм познавал, има съмнение за него, заклинанието му е 100% гарантирано. След като се свържете с него, връзката ви ще бъде осигурена, той има силата да върне обратно любовниците, брачните проблеми и всякакъв вид човешки проблеми или болести. Веднъж бях изхвърлен от съпруга си от над 21 години, търсих помощ навсякъде, където никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих WhatsApp Number на д-р Огунделе. Веднага се свързах с него и съпругът ми, който ме заряза за друга дама, се върна при мен в рамките на 24 часа. Днес ви казвам, че д-р Огунделе е мощен и свръхчовек.
  • 8
    Ke
    Kevin Silva
    0 0
    23:14, 17 апр 2021
    Работи! Казвам се Кевин Силва. Бившата ми съпруга ме блокира на всяка платформа. И се свързах с д-р Сака за помощ, 24 часа след като д-р Сака произнесе заклинанието си, Съпругата ми ме ОТБЛОКИРА! Този човек е честен, истински и мощен! Свържете се с Dr.Saka за помощ сега, споделям свидетелството си ... Съпругата ми се върна с мен и сме щастливи заедно. Свържете се с д-р Сака на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27634201775. На неговия имейл: sakasolutiontemple@gmail.com.
  • 9
    Am
    Amber Mike
    0 0
    22:54, 21 ное 2021
    КАК ВЪРНАХ МЪЖА СИ СЛЕД 7 ГОДИНИ РАЗВОД:
    Аз съм Амбър Майк, изминаха 7 години, откакто съпругът ми ме напусна, миналата седмица намерих информацията за контакт на д-р Огунделе, който помага на други хора в интернет, така че се свързах с него за помощ, д-р Огунделе е силен и честен човек. Д-р Огунделе върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа с любовното му заклинание. Казах му, че ще споделя моята история, за да информирам всички за него, ако имате нужда от някаква помощ, свържете се с д-р Ogundele. Той е истински магьосник. аз съм свидетел. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него в WhatsApp/Viber Chat: +27638836445. Този човек е супер.
  • 10
    Fi
    Fiona Trevor
    0 0
    09:54, 24 авг 2022
    Внимание на всички:
    Аз съм Фиона, съпругът ми ме заплашва с развод, ако посмея да го разпитам дали ми изневерява. И той напусна дома си за 3 години, намерих контакт с д-р Огунделе, мощен заклинател, този човек върна съпруга ми при мен в рамките на 24 часа със силите си. Казах му, че ще продължа да споделям името му, защото намерих някой да говори за него, преди да се свържа с него, ако имате нужда от помощ, свържете се с д-р Огунделе на WhatsApp: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. В брака ми отново има мир, благодаря ви, сър.
Последни новини