От х:

Днес в x:

В Харманли обновяват междуселски път с 3.3 млн. лв.

Пълна рехабилитация на пътя Поляново – Константиново стартира община Харманли по проект в партньорство с местните власти в Северна Гърция. Проектът е на стойност 3 284 178 лв. и се финансира по програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция-България 007-2013 г.“.

Стартирането на проекта бе оповестено днес на пресконференция от кмета Михаил Лисков и Костас Козоукос, представителят на гръцките партньори.

По избраната за пълно възстановяване отсечка често се пренасочва трафикът при затваряне на главния път между Хасково и Харманли поради пътни инциденти, лоши климатични условия и други причини. В същото време нарушената пътна настилка в отсечката в комбинация с лошата пътна маркировка и сигнализация водят до проблеми с организацията на движението. Затова планираните дейности ще допринесат за трайно подобряване на пътната инфраструктура в Община Харманли, за лесно и безопасно движение на стоки, хора и услуги в региона.

Дължината на пътя, която ще се ремонтира изцяло, е 4, 9 км, от които 1,3 са в населеното място Поляново и 3,6 – извън него. Фирмата, която ще строи обекта, след спечелен конкурс, е ГД „АБ – Асфалт и бетон“ – гр. Хасково. За реализирането на проекта има издадено строително разрешение и предстои само сключването на договор за строителен надзор. Подготовката за ремонтните и рехабилитационни работи може да започне всеки момент, но същинското строителство ще стартира след март догодина, което е обусловено и от технологията на ремонта, поясни кметът Михаил Лисков. Основните строителни работи могат да бъдат завършени в рамките на 3 месеца, а окончателно целият път до края на идната година, както е уверила фирмата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини