От х:

Днес в x:

Повече пари от осигуровки връзват бюджета на данъчните

Увеличена събираемост на здравни и социални осигуровки почти връзват годишния план приход на териториалния офис на НАП в Хасково. Ако всичко върви по план, годишният проекто бюджет ще бъде изпълнен на 97-98 %. За 11 месеца на 2012 година от данъци и осигуровки са събрани 131.2 млн лева, с над 3 млн повече за същия период на миналата година. Трите милиона идват именно от данък „здраве“ и пенсионните отчисления. За миналата година те са били 67.3 млн, през тази-70.4 млн лева.

През декември се очаква в държавната хазна да влязат още 11.5 млн лева от Хасково. Най-голяма е събираемостта от данъците върху доходите на физически лица – 25,6 милиона лева. Следват платеното ДДС, което възлиза на почти 23 милиона лева и корпоративният данък – 10,5 милиона лева

Осъществената дистанционна връзка на касовите апарати с електронната система на НАП, някои законодателни промени, инициирани от приходната администрация, както и ефективната контролна дейност са причина за повечето приходи на НАП, отчитат данъчните.

До края на декември предстоят засилени проверки в зимните курорти и заведенията с висока посещаемост по празниците, предупреждават от хасковският офис.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини