От х:

Днес в x:

Българо-гръцко семейство живее от месеци на летището

Българо-гръцко семейство живее от месеци на летището в Мюнхен, пише германският вестник „Зюддойче цайтунг”, цитиран от "Фокус".

Тричленното семейство се състои от гръка Атанасиос, българката Албена и нейния син Никола. Албена и Атанасиос са от близо половин година на летището в Мюнхен. Те пристигнали в страната с надеждата за по-добър живот, жилище и работа.

Преди пет седмици в Германия е пристигнал и Никола, тъй като баба му в България повече не можела да се грижи за него. Тримата спят на седалките, на които пътниците чакат преди да се чекират за полет.

Всичко е по-добро от това да се върнем обратно. В родните ни страни нямаме абсолютно никакъв шанс”, казва Атанасиос. Преди години ситуацията за него е била съвсем различна. Работел като диджей в заведение на известен радиоводещ в Солун и е открил собствен клуб. Но кризата в Гърция го принуждава да го продаде и да започне работа като продавач на плодове. От близо пет години се познава с Албена, която от България е отишла да работи в Солун.

Сега двамата търсят щастието си в Германия.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини