От х:

Днес в x:

Група "Снимай полицай" във facebook, "селския идиот" се прочу зад граница

Сн.: Група "Снимай полицай", Фейсбук

Група "Снимай полицай" се появи в социалната мрежа "Фейсбук" в България, пише ИТАР-ТАСС. Целта на групата е да събира информация, компрометираща правоприлагащите органи в страната.

На страницата й вече се появиха снимки на български полицаи, заснети в не най-удачните за длъжността им ситуации. Сред тях са снимки на полицейски коли, паркирани на неподходящи места, включително на паркоместа, предназначени за инвалиди, на МВР служители, използващи на полицейски коли за лична употреба, на кражба на бензин от патрулна кола, и дори на полицаи, които не се поколебават да изпият 1-2 бутилки бира и да шофират.

Причината за появата на групата е скандалът във Варна, където минувач засне трима спящи в патрулката полицаи. Снимката се разпространи в медиите и бързо се превърна в тема на обсъждане както сред гражданите, така и сред правоприлагащите органи. Реален конфликт избухна, когато говорителят на Министерството на вътрешните работи Варна Калинка Пенчева, нарече фотографът "селския идиот". По предложение на министър-председателя Бойко Борисов Пенчева бе уволнена от МВР за нарушаване на етичния кодекс на държавните служители. Недоволство предизвика фактът, че фотографът, снимал спящите полицаи, е бил призован за разпит да обясни защо е публикувал снимката в социалната мрежа.

Сега, изглежда, подобни снимки ще бъдат повече, пише ИТАР-ТАСС. Онлайн общността, само за няколко дни събра повече от 3 хиляди последователи от цяла България.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини