От х:

Днес в x:

Младите социалисти учат безработните на мотивация

Социалистите се тренират да бъдат уверени
 

Как се пише CV? Как да се подготвя за интервю за работа?Кое е не бива да пропускам, като пиша мотивационно писмо? На тези ключови за безработните въпроси бе даден изчерпателен отговор от млади хасковски социалисти. Те организирали тренинг за кариерно развитие, за връстниците на младите членове на столетницата.

Подобряване на уменията за подготовка на документи за кандидатстване за работа, подобряване на уменията за комуникация , себепознаване, бяха част от застъпените в обучението теми. Младите хора се обучаваха под ръководството на сертифицирания кариерен консултант Мария Кунчева.

Инициатива е част от национална кампания на младежкото БСП срещу младежката безработица. Според последни изследвания тя достига до 35 % от всички българи до 35 години. Или поне от тези които са останали в страната.

Искахме след днешното обучение всеки един от участниците да добие малко повече самоувереност за това , че има качествата и възможностите да се справя на пазара на труда - каза председателя на клуба на младите социалисти в Хасково Нина Стойчева.

Може да има качества, но това не стига. По последните справки на хасковските социални, 12% от безработните в хасковско са с висше образование.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини