От х:

Днес в x:

51 дупки дебнат на бул. „България”. Спират водата на длъжници. Преглед на регионалния печат

51 дупки дебнат на бул. „България”, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Изданието брои дълбоките шахти по булеварда от комплекс „21 век” до бившия хранителен комбинат. Според общината сега нищо не може да се направи. Изходът бил при следваща поръчка за преасфалтиране да се заложи изравняване на нивото на шахтите с това на асфалта.

Първият въпрос, който изниква след това обяснение, е: защо при предишните поръчки това не е било заложено? Или пък е било заложено, но изпълнителите са си спестили парите? Освен това не само по бул. „България”

е така, а почти навсякъде из града.

Синята зона гони купувачи на жилища от хасковския център, заглавие над главата на вестника. Темата е на цялата 5 страница. Отлив на купувачи на имоти заради платеното паркиране отбелязват от агенциите.

ВиК рязва 22-ма, висят с 23 бона за вода, водещо на 2-ра. От днес стартира акция на водното дружество за спиране на водата на неизрядни длъжници. Началото ще е на „Гара движение” в Хасково.

Двама с актове по 400 лева за светещи плувки, акцент от 3-та. Инспектори на агенцията по рибарство спипали двамата да ловят нощем на яз. „Ивайловград”.

Бадминтонистите всяка неделя със злато, водещо на спортната страница. Трета поредна седмица хасковските състезатели печелят шампионски титли, последната е при 15-годишните.

Спират водата на длъжници, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Днес започва поредната наказателна акция на ВиК Хасково. Рекордьорът сред борчлиите дължи 2 324 лева за вода.

Баните влизат в Сдружението на общините в Турция, чело на 2-ра. Решението е на Общинския съвет в Минерални бани. Турското сдружение разполагало с мощен бюджет и финансирало проекти на общините. Още пет български общини били поканени за членове.

Рибки в хасковската река, миризмата била от вятъра, друго заглавие от страницата. За резултатите от проверка на РИОСВ.

Нощен бар работи незаконно, акцент от 3-та. За нощната проверка на МВР, данъчни и трудови инспектори в заведение в центъра на Хасково, което се оказало незаконно.

Вял протест на майки в Хасково, темата на 4 страница. За вчерашния протест на майките срещу ниските детски добавки и малката сума за втората година от майчинството.

Искат с подписи „Стара планина” за ген. Делов, темата на 5 страница. След като Общинският съвет в Кърджали отказа да провъзгласи освободителя на града за почетен гражданин, инициативен комитет иска той да бъде удостоен посмъртно с държавен орден.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини