От х:

Днес в x:

Британците: Пъпешите растат под земята

Една пета от британците вярват, че пащърнакът расте по дърветата. Същият процент хора смятат, че пъпешите виреят в почвата, пише в. "Дейли телеграф", позовавайки се на резултатите от проучване, обхванало 2000 души.

Анкетата е направена по случай отбелязваната във Великобритания Седмица на картофа. Една трета от участниците в допитването признават, че нямат идея как се отглеждат основни плодове и зеленчуци. Десет процента дори смятат, че доматите се копаят като картофи.

Авторите на проучването са установили още, че 25 процента от възрастните редовно се объркват, когато децата ги питат откъде идват някои храни. Една пета от британците никога не са чували за най-популярните сортове картофи в страната, а други ги бъркат със сортове ябълки. Въпреки това само един на всеки 20 души изпитва неудобство от незнанието си.

"Данните от настоящото проучване показват, че много възрастни имат сериозни пропуски в познанията за основни хранителни продукти. Има достатъчно достъпна информация, за да се просветят и да не изпадат в неловка ситуация, когато децата им задават въпроси", казва Каролайн Еванс, един от авторите на проучването.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини