От х:

Днес в x:

Общината ни пита кои са трите най-проблемите зони на града

Мнението на гражданите на Хасково, бизнеса, неправителствени организации и професионални сдружения, ще бъде потърсено във връзка със стартиращото от утре изработване на „Интегриран план за градско възстановяване и развитие“. Той трябва да бъде готов до 1-ви април следващата година. В него ще бъдат посочени минимум 3 градски зони в неудовлетворително състояние, върху които трябва да се въздейства, с цел подобряване на социалната икономическата и публична среда. Интегрираният план ще включва изработването на ПУП-ове или актуализирането на вече съществуващи и начертаването на райони за бъдещи подобрения. Наличието на този документ е задължително, защото община, която го няма, ще е аут от финансирането по европейските оперативни програми до 2020-та година. 

Изработването на "Интегриран план за градско възстановяване и развитие" е възложено след конкурс на софийския консорциум „Вамос и партньори“. Услугата се съфинансира от Оперативна програма „Регионално развитие“ на ЕС. Проектът е на стойност 498 хиляди лева, информираха от Община Хасково.

На официална пресконференция утре, Общината ще представи партньорите си от „Вамос“ и сроковете за изпълнение на проекта. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини