От х:

Днес в x:

10-годишна амфибия става втора на една ръка

10-годишната Весела финишира докато придържаше развързалия се бански

10-годишната ученичка от хасковското СОУ „Паисий Хилендарски“, Весела Петрова смая участници и публика в плувния маратон на „Сивата вода“ като спечели второ място, плувайки само с една ръка. Девойчето тръгна ударно по 500 метровата дистанция, но по някое време и се развързал банския. Това не я спря и тя доплува до финала в уникален стил-бруст с една ръка. Другата прикрепваше горнището. Весела не само доплува, но и спечели второто място след непобедимата в последните години Нели Инджова. Момичето с чест заслужи премията от 45 лв за второто място. Победителката взе 80 лв. 

При мъжете най-накрая бе разбита хегемонията на димитровградчанина Евелин Стефанов. Той е печелил състезанието 7 пъти в неговите 11 издания, включително и миналата година. Доминацията обаче бе прекратена от 16 годишния Людмил Вучков от Хасково. Тинейджърът обаче е полупрофесионалист - тренирал плуване в СК „Славия“ в столицата. При завръщането си в Хасково обаче спрял поради липса на условия. Именно с липсата на подходящ басейн в Хасково се обяснява и димитровградската хегемония. Тамошните плувци тренират на басейн „Химик“, а в Хасково подобно съоръжение липсва с изключение на такова в един хотел. Тренировката там обаче излиза „дебело“. 

Придобитите в София умения на победителя обаче за малко да поднесат абсолютната сензация на „Сивата вода“. Момчето за малко да изпревари дългогодишният треньор по плуване и морски спасител Недялко Атанасов, който финишира пръв по 1000-метровата дистанция за мъже. Недялко обаче плуваше с плавници и въпреки това завърши с преднина от едва няколко дължини пред напиращия младок, който бе видимо разочарован при излизането от водата. После обаче му обясниха, че плавниците са отделна категория и плуващите с тях не се класират заедно с другите участници. 

22-ма плувци се включиха в състезанието. Най-колоритен бе 64 годишния Христоз/Тоско/ Георгиев, който горещо се молеше за победа преди старта. Дори тръгна преди всички и набра 20-30 метра преднина. После обаче бе задминат от всички. Като видя това, се обърна по средата на трасето и тръгна на обратно. Плувците обаче отново го застигнаха и задминаха. Тоско се закани да тренира повече за следващата година.

Г.Христов

Момичето дори спечели второ място
№1 е Нели Инджова
Недялко Атанасов финишира пръв, но с плавници
...следван по петите от победителят Людмил Вучков
7-кратният шампион Евелин Стефанов сега остана втори
Тоско се подготвя за старт по лекоатлетически
Финалът обаче бе разочароващ
Битката по 1-километровото трасе бе оспорвана
За жените бе 500 метра. Ирена Райнова завърши трета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини