От х:

Днес в x:

Младеж на съд за блудство с 11-годишно момиченце. Гроздето левче за кило. Преглед на регионалния печат

Младеж на съд за блудство с 11-годишно момиченце, анонс над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница. Процесът започва днес. Подсъдим е 19-годишният Христо Асенов, който през юли тази година блудствал с 11-годишно момиче в покрайнините на Хасково.

Гроздето левче за килограм, водещо заглавие на 1-ва. Реколтата е поне двойно по-слаба от миналата година, преценката е на лозари от Сусам. Гроздоберът започва около 10 септември.

Озеленители почетени с паметна плоча, акцент от 2-ра. Плочата била открита вчера в парк „Марица” в Димитровград. Проведена бе и тържествена сесия на ОбС за 65-тата годишнина на града.

Успелите: На Димитровград му е необходим университет, темата на 4 страница. В зала „Гроссето” се проведе среща с успели в живота димитровградчани, които дават своята рецепта за просперитета на града. Сред тях е и финансистът Емил Хърсев, интервю с него е публикувано на 6 страница. Заглавието е „Чалгата е печелившият експорт на Димитровград”.

„Хасково” на върха във „В” група, акцент от спортната страница. Оставането на челната позиция ще зависи от представянето на „Димитровград” срещу „Ботев”- Гълъбово, разсъждава изданието.

Художници дариха с картини рожденика Димитровград, водещо на 12-а. Участниците в пленера дариха свои платна на галерията „Петко Чурчулиев”.

Проучват за газ и нефт в региона, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Сондажите започват в средата на септември в четири общини – Свиленград, Любимец, Маджарово и Харманли. Проучването се извършва от „Овергаз”.

Пропан-бутанът поскъпва с 5-6 стотинки, тролеят с 10, друг акцент от 1-ва. Цената на горивото става 1.35 - 1.36 лв., билетът за тролея вече ще е 80 ст.

Имоти на 182 длъжници в областта обявени на търг, водещо на 2-ра. Собствеността на закъсалите ще се продава от частни съдебни изпълнители. Обявени на търг са хотели, бензиностанция, десетки апартаменти и къщи.

Англичанин осъди хасковска фирма за непостроен апартамент, акцент от 3-та. Неназованият поданик на кралицата осъдил „Фин инвест” да му върне парите – над 53 000 евро, платени за построяване на апартамент в Слънчев бряг.

Плачат за паяка, заглавие на фоторепортаж за безразборното паркиране по улиците на Хасково, на 5 страница.

АСТИ – шампион на плажа в Приморско, акцент от спортната страница в броя. Юношите от хасковския тим спечелиха златните медали на държавното първенство по плажен хандбал и станаха безапелационни шампиони за 2012-а без нито една загуба, допълва изданието.

Гроздан Грозев с юбилей и вернисаж, акцент от 8 страница. Скулпторът подредил изложба „Димитровградски калейдоскоп” в двора на градската библиотека „Пеньо Пенев”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини