От х:

Днес в x:

Показаха как ще изглежда новото кръгово до парк П.Пенев

Арх.Томи Томов показва какъв е вида на новото кръгово кръстовище, което сега се изгражда до парк "П.Пенев"

Как ще изглежда новото кръгово кръстовище до входа на парк "П.Пенев" показа на журналисти днес архитектът на Димитровград Томи Томов.

Представени бяха няколко варианта за т.нар. дендрология или разположението на растителните видове във вътрешността на кръстовището.

Ще има пластичен герб на Димитровград, който ще се вижда от влизащите от Хасково автомобили. Обсъждан е вариант герба да е от цветя, но това е отпаднало, поясни Томов.

Водната каскада в центъра на кръговото ще е на четири нива, а не на три, както бе оповестено по-рано. В краищата са предвидени две водни огледала, като димитровградския герб ще е върху едното.

Каскадата ще е осветена отвън и отвътре, евентуално в няколко цвята. Растенията, разположени в пространството ще се поддържат с капково напояване.

Визуализиран проект на кръговото кръстовище до парк "П.Пенев"

Със сигурност се запазват двете иглолистни дървета в центъра на кръговото, за широколистното специалистите все още не са решили какво да предприемат, защото клоните му може да пречат на видимостта.

Ясно е обаче, че т.нар. шкарпи, които повдигат кръстовището ще бъдат сменени с подпорни стени по настояване на Общината. Това се прави с цел да бъде закрепена еластична преграда, която да пази колите при евентуално занасяне да се излезнат от пътя.

Объсъжда се идеята в участъка към жилищните блокове да се направи шумоизолираща преграда. Много висока цена е поискало ръководството на НКЖИ за такава стена, близо 400 евро на линеен метър, като тук е нужна поне 100 метра преграда, поясни Томов.

Вчера кметът Иво Димов каза, че направата на кръговото кръстовище ще струва между 15 000 и 20 000 лв. и ще е готово в края на септември.

Кръговото кръстовище ще е готово до края на септември

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини