От х:

Днес в x:

Пакистан може да осъди на смърт християнче със синдром на Даун

Mомичето е скъсало и изгорило няколко страници от Нурани Каида - наръчник за четене и осмисляне на Корана. За това богохулство то може да получи доживотна или смъртна присъда

11-годишно пакистанско християнско момиче, болно от синдрома на Даун, е обвинено в богохулство и може да получи доживотна или смъртна присъда, съобщава в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Рифта Масих е била арестувана в село Мехрабади, близо до столицата на Пакистан. В селото живеят доста пакистански християни.

Съселянин на Рифта подал сигнал в полицията, че момичето е скъсало и изгорило няколко страници от Нурани Каида - наръчник за четене и осмисляне на Корана. Първоначално полицията не обърнала внимание на обвинението.

В нощта на четвъртък срещу петък обаче разгневени мюсюлмани се събрали пред къщата на момичето и полицията се намесила и го отвела в участъка. Пакистанската организация за защита на правата на пакистанските християни обяви, че обвиненията срещу момичето са скалъпени.

Организацията съобщи, че след ареста на Рифта ислямски екстремисти отправили заплахи срещу християните от нейното село и 300 души били принудени да избягат от домовете си.

Пакистанският президент Асиф Али Зардари е наредил разследване на случая.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини