От х:

Днес в x:

Намереният в Люлин бил убит, задържаха извършителите

Двама рецидивисти са с постоянна мярка „задържане под стража”, наложена от Софийски градски съд. Повдигнати са им обвинения по чл.115 от НК, информират от пресцентъра на МВР


На 27 юли около 20.50 часа в Девето районно бил получен сигнал за мъж в безпомощно състояние в столичния квартал „Люлин”. На място веднага били изпратени автопатрул и екип на Бърза помощ, които констатирали смъртта. При първоначалния оглед в присъствието на съдебен лекар следи от насилие не били открити, но два дена по-късно експерти установили, че смъртта е резултат от черепно-мозъчна травма.


Криминалистите изяснили, че същия ден около 17 часа мъжът гостувал в Божурище на Светльо Смъртта от София, който изтърпявал наложена мярка „домашен арест” за кражба. Към компанията се присъединили и Големия Шоп,  Горския и приятелката му, и още един с който след солидна почерпка Горския заспорил. Спорът бързо прераснал в сбиване, но скоро след това, около 20 часа те двамата и приятелката на Горския си тръгнали. Останалите мъже продължили да си допиват и не след дълго и между тях започнал скандал, последван от побой. Потърпевш се оказал 43-годишният мъж, намерен впоследствие мъртъв. След като го привели в безпомощно състояние, Светльо Смъртта и Големия Шоп го натоварили в лека кола ”Ситроен”. Те откарали пребития мъж в междублоковото пространство на ж.к.”Люлин”, изхвърлили го там и се укрили наблизо. Малко по-късно бил подаден сигналът за инцидента и дошли полицейските екипи. Извършен е оглед на мястото и на адреса, където се черпила компанията, разпитани са свидетели, назначени са експертизи.


Светльо Смъртта е задържан в Божурище, а останалата част от групата са призовани в районното управление. В хода на разследването се установило, че Шопа, Горския и Светльо Смъртта са с множество криминални прояви, някои – и с осъдителни присъди.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини