От х:

Днес в x:

Д-р Близнаков: Скандалът с ВиК не е за пари. Току що им преведох 70 бона

Шефът на болницата д-р Близнаков

„Скандалът с ВиК Хасково не е за пари, както се опитаха да изкарат. Като доказателство току що направих превод на цялата дължима от болницата сума до февруари тази година. Около 70 000 лева“.

Това заяви за Haskovo.net директорът на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков. Думите му бяха по повод сутрешната пресконференция на управителя на ВиК Петко Стойчев. На нея шефът на водното дружество обяви, че болницата е най-големият длъжник на ВиК със задължение от 179 000 лева към днешна дата. Според Стойчев проблемите с МБАЛ започнали след писмо до тях от 13 юли, с което прекратяват сключеното през 2010 година споразумение с мотива, че не се спазва.

Въпросното споразумение е подписано от предишния директор на болницата д-р Тодор Пандов, а задълженията към онзи момент са били 102 315 лв. Според контракта МБАЛ поема задължението да плаща по 2000 лева всеки месец, отделно текущата си консумация. Въпреки споразумението обаче задължението се увеличавало. От Вик се заканиха и да търсят парите си по съдебен път.

Според д-р Близнаков пък причина за скандала не са парите, а отношението на ВиК и лошото качество на услугата. Той бе категоричен, че няма да плати въпросната фактура за февруари тази година, която е за 29 000 лв. „Средното потребление в болницата е 13-15 хиляди лева, а през зимата нормално е по-малко. На всичките ни писма за проверка от ВиК заявяват, че потреблението е реално. Едва днес направиха това, което трябваше да направят още тогава – да свалят водомера за проверка в лабораторията. И го направиха така, че създадоха опасна ситуация в отделението по хемодиализа, като не ни предупредиха за спирането на водата. Затова съм превел всички дължими суми до февруари тази година. С това искам да покажа, че скандалът изобщо не е за пари“, заяви за Haskovo.net д-р Близнаков.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини