От х:

Днес в x:

600 кг нелегална конска мръвка спипана до Константиново

Коне на салам спипаха полицаи и хранителни инспектори

Над 600 кг конско месо бе заловено от Агенцията по безопасност на храните в хасковски микробус край село Константиново, общ. Симеоновград. Мръвката е пътувала за Симеоновград. Месото е нямало никаква маркировка и придружаващи документи, било е превозвано без хладилна камера и елементарни санитарно-хигиенни норми.

Пътуващата кланица е била инцидентно спряна от полицейски патрул около 20 часа снощи. Полицаите спрели „Субару“-то на хасковлията Цветан Атанасов за рутинна проверка. И попаднали на мръвката. Веднага повикали инспекцията по храните, които наложили възбрана на месото. Когато понечват да го изземат обаче, пристига симеоновградчанинът Георги Ангелов. Той се представил за собственик на месото, като твърдял, че е говеждо. Имал няколко крави, в харманлийско и решил да ги заколи, за да хапва на спокойствие месце цяла година. Наел хасковлията защото имал подходящия транспорт. Месото било за лична консумация, не за продажба, настоявал Ангелов. Контролните органи не се трогнали от обясненията и отнели месото. То е складирано в Харманли в очакване на унищожение в екарисажа. Според специалистите става дума за поне 4 разфасовани коня.

Твърде вероятно е да има връзка между месото и масовите кражби на коне в харманлийско, смятат източници от разследването, пожелали да не бъдат цитирани. По предварителна информация, не по-малко от 20 коня са били изчезнали в харманлийска община само за последния месец. Най-много откраднати коне има в село Шишманово-18. За 7 липсващи коня настояват в Доситеево и поне 3 в Овчарово. Разследването продължава.

Г.Христов

Мръвката била за Симеоновград
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини