От х:

Днес в x:

Сезонът на черешите продължава, сезонът на глобите-също

Черешовият пазар до "Щъркелите" го няма, но ограничението стои

Сезонът на черешите явно продължава по пътя Хасково-Димитровград. Заради новоизграденото тържище за плодове, край бившия комплекс „Щъркелите“, на 28 май бе поставено ограничение от 50 км в час на 4-лентовия път между двата града. Знакът „запушва“ движението по иначе широкия път, понеже след него се намира друго ограничение-60 км /час до разклона за село Крепост. Иначе по еднопосочното в двете посоки движение, колите карат поне с 90 км/ч.

Знакът до „Щъркелите“ е временен, заради крайпътната продажба на череши, информираха в края на май от областно пътно управление и КАТ. В интерес на пътуващите е, и ще бъде премахнат с края на сезонът на черешите увери началникът на АПИ Хасково инж. Живко Боговски в материал на Haskovo.net от 30-ти май тази година. Месец по-късно, сезонът на черешите вече е минал ако се съди от празните от седмици маси край Щъркелите. Забраната обаче още е в сила, а днес не по-малко от три коли бяха спрени и глобени от КАТ заради неспазване на ограничението, видя репортер на Haskovo.net. За това че там се спира и глобява потвърдиха и редовно пътуващи между двата града.

Потърсихме началникът на областното пътно инж Боговски. Инженерът потвърди, че забраната е временна, но така и не каза докога ще продължи. Трябвало съвместно решение от собственикът на пътя АПИ и сектор „Пътна полиция“.Когато му напомнихме за черешите, Боговски първо каза, че така и не е получавал известие от община Димитровград, за вече преустановено издаване на лицензи за продажба на череши, и той не може да решава сам дали сезонът е приключил или не. После обаче допълни, че ако безопасната организация на движението изисква там знак, то той ще стои. Временно. „Има чешмичка от едната страна, заведение от другата, пък и се строи магистрала. Като се въведе в движение магистралата ще се извърши нова организация на движението и ще има нови знаци“ обясни пътния шеф. Дотогава, след като оторизираните органи са преценили че там трябва да има ограничение, то то ще се спазва. „Какъв е проблема“ попита риторично Боговски.

За съжаление, нямаме координатите на глобените днес/а и по-рано/ шофьори, които да му отговорят на този въпрос.

Г.Христов

Участъкът е обозначен с максимална скорост 50 км /час
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини