От х:

Днес в x:

Иван Герганов отново в Русия - в българската делегация на 9-то международно изложение на науките Европа 2012

Деветокласникът от СОУ „П.Р.Славейков” Иван Герганов е включен в българската делегация на 9-то международно изложение на науките Европа 2012, което тази година ще се проведе в руския град Тула от 2 до 8 юли. В групата, която ще се води от представител на МОМН, ще са трима български ученици – двама от София и Иван от Кърджали. Участието си в престижния международен форум на младите учени лидерът на Кърджали извоюва след отлично представяне на финала на Националния конкурс „Млади таланти” миналия месец.

Изложенията „Експо на науките Европа” (ESE) са насочени към насърчаване на научни проекти, създадени от децата и младите хора по целия свят. Програмата на ESE се състои от разнообразни дейности: изложба на проекти, семинари, конференции, културни и научни посещения, развлекателни дейности.

Проектите в Експо 2012 са организирани в 17 категории от науката и техниката. Иван участва в раздела „Фундаментални изследвания” (физика, математика ...). В Тула той ще се включи със свои изследвания в областта на комбинаториката.

Научен ръководител и един от основните фактори за успеха на Иван Герганов е неговият преподавател и ръководител на Школата по математика при СОУ „Петко Рачов Славейков” Вълчо Милчев. Да припомним, че наскоро двамата се завърнаха от Русия след участие и второ място за Иван на Шестия международен конкурс „Математика и проектиране” в гр. Москва.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини