От х:

Днес в x:

Блок пада заради общинско безхаберие

Блок 27 на ул. "Юрий Гагарин", бивше общежитие на "Заводски строежи", може сериозно да застраши хората, живеещи в него, заради общинско безхаберие! Това сподели с редакцията на perunik.com нашата читателка Аделина Иванова!

През 1999 г. тя закупува там боксониера. В единият вход на блока, състоящ се от 2 отделни входа, все още има настанени социално слаби граждани на Община Перник. В блока има настанен и човек със шизофрения, който както можете да видите от снимковия материал - е напълно безпомощен и не може сам да се грижи за себе си.

Във входа с частните апартаменти все още има настанени социално слаби хора, а Община Перник до момента въобще не се е грижила за поддръжката на този блок и не е правила регулярни ремонти и поддръжка. Всъщност - това трябва да е грижа на общината!

След земетресението от 22 Май 2012 г. във вх. А на 1 етаж има напукване на носеща стена. Същото е и положението във х. Б. Живущите в блока питат: Кой ще направи ремонта на тези напукани плочи и стени? Кой ще носи отговорност за това? Кой носи отговорността за неглижиране на целият този блок и липсата на каквито и да било ремонти през годините? Къде са документите за строежа на блока? Защо човек в безпомощно състояние е оставен в тази ситуация да живее сам в блока?

В стаята, в която живее този човек има дупки, апартамента тече и е страшна мръсотия, твърдят живущите там! На 8-мият етаж е пропукан покрива и семейство с малко дете подлага легени за да събира дъждовната вода при валежи. Не би ли трябвало комисиите да обхождат подобни обекти с предимство, питат живущите?

Живущи в блока са отишли за помощ в общината на кв. Изток. Те са заплашили, че ще повикат телевизия да снима как болен и безпомощен човек живее в руините на собственият си апартамент. Служителка на общината, обаче, е помолила да не се вика телевизия за да не и се направи "мръсно" на нея.

За нечовешките условия на живот в този блок можете да разгледате снимковият материал:

 

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини