От х:

Днес в x:

Ученическите общежития с най-добре подреден двор

Цветни лехи и фонтани превръщат двора на Общежитията в райско кътче

Хасковските ученически общежития спечелиха награда за „Най-добре подреден двор“ в конкурса на Регионалната Екоинспекция. Миналата година Общежитията спечелиха първа награда в националния конкурс На МОСВ „Най-добро ландшафно оформление“. Красиво поддържаните морави, декорирани с каменни пътечки и елегантни фонтани и тази година впечатли журито, състоящо се от експерти на Екоинспекцията. 

От РИОСВ отличиха още:

- ЦДГ „Звездичка”- с. Стамболово за „Най- зелен двор”

- Помощно Училище Интернат- гр. Свиленград за „Най- цветен двор” 

Връчването на грамотите и наградите ща се състои на 5 юни (вторник)- Световния ден на околната среда, от 15.00 ч. в двора на Обединени Ученически Общежития- гр. Хасково. За наградените са предвидени луксозни енциклопедии за природата, пакет информационни материали и грамоти, осигурени от РИОСВ. 

За втора поредна година РИОСВ- Хасково организира надпревара сред училищата и детските градини в региона за „Най- озеленен и добре поддържан двор”. Дворовете да бъдат озеленени, поддържани и подредени, да имат налични кошчета за разделно сметосъбиране, както и децата да са участвали в изграждането и опазването на озеленените площи бяха част от критериите за оценяване. През миналата година участваха само учебни и детски заведения от Хасково, но сега се включиха и от други населени места в областта. 

Г.Христов

ЦДГ в Стамболово

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини