От х:

Днес в x:

Училища и градини - затворени! Учители и персонал - на работа или отпуск насила!

Както вече ви съобщихме - със заповед на кмета на Перник Росица Янакиева - всички детски градини, детски ясли и обслужващи звена от системата на народната просвета на територията на Община Перник ще бъдат затворени, считано от 31.05.2012г. до 08.06.2012г. включително.

Учители и персонал от тези заведения се оплакаха, обаче, че въпреки това - директорите на училищата и детските градини по нареждане "от горе" ги карат или да идват на работа, или да си ползват част от платения годишен отпуск насила! А тези, които не искат да си пуснат отпуската са задължени да ходят на работа, въпреки че работа сега няма и учебните заведения са официално затворени със заповед на Кмета!

Това в момента се оказва още едно от безумията на нашата образователна система. Безумие, което отгоре на всичко е и незаконно!

Глава 8-ма от Кодекса на труда подробно урежда въпроса с ползването на платен годишен отпуск. Там няма нито една клауза, която да позволява да ползвате платен годишен отпуск насила.

Затова ние питаме - кой, кога и защо е наредил насилственото ползване на платен годишен отпуск от страна на персонала и учителите в училищата и детските градини?

Както винаги - ние ще подадем този сигнал в Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" за да проверим две неща: Първо - дали агенцията ще сработи и ще провери случая и второ - длъжностните лица, по чието нареждане се ползват отпуски насила да понесат своето наказание!

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини