От х:

Днес в x:

Сецнаха преписването на зрелостниците. Преглед на регионалния печат

По указание на Просветата, Wi-FI/безжичния интернет/ в училищата ще бъде прекъснат за периода на провеждането на матури днес, пише "Новинар юг". Мярката е за да се осуети преписването от "Гугъл" чрез смартфони. Днес се провежда задължителната матура по български език и литература. 2081 зрелостници от хасковска област се явяват на изпита. Вдруги ден е втората задължителна матура, но тя ще е по избираем предмет измежду 8, залегнали в учебната програма. 130 зрелостници са аут от матурите заради двойки. На практика това означава, че не са завършили средното си образование.

"Димитровградчанка-тартор за канал за трафик на хора" заглавие над главата. 49 годишната Тумриз М. от Димитровград и 51 годишният и съучастник Зеки И. са ръководили канал за трафик на араби през южната ни граница. В бунгала край хасковското село Клокотница, са открити 8 сирийци без документи за самоличност.

"Отхвърлиха жалбата на общината за мотопистата". Хасковският административен съд отряза жалбата на общината срещу заповедта на ДНСК за затваряне подстъпите към мотопистата. Основния мотив в обжалването бил, че заповедта на ДНСК е била приета от замкмета Кирил Керанов, след като само кмета Иванов имал право да приема подобни документи. Заради това, в общината били в неведение за заповедта чак до миналата седмица. Само броени дни преди откриването на източноевропейското първенство по мотокрос в Хасково. Според съда обаче, Керанов е част от администрацията на общината и неговият ресор е бил точно Транспорт. Така че подписът му е напълно достатъчен. Решението на съда може да се жали във ВАС, но няма да има време за Източноевропейското. По всяка вероятност, състезателите пак ще минават по черния път, който е успореден на пътя Хасково-Кърджали.

"Ивета и Александър с отличия от фондация Димитър Бербатов". Танцьори от димитровградският балет Галаксико бяха отличени от фондацията на Бербатов, която подпомага талантливи деца от страната.

"Всеки 4-ти в Баните кара каруца" На 6596 жители на община Минарални Бани се падат 1 500 каруци. Вмуесто за светофари, тамошната администрация заделя пари за закупуване на светлоотразители за част от ППС-тата с жива впрегатна сила.

"Съдебната полиция в Хасково с нов шеф". Вместо Иван Павлов, начело на съдебната полиция застава Недялко Шишков, който доскоро бе началник на следствения арест.

"Българите изчезват след 40 години", алармира "Хасковска Марица". Вестникът се позовава на данните събрани от зам-председателят на ВМРО Костадин Костадинов, които той представя в книгата си "Третата национална катастрофа". Според данните, от 2007-ма година българите са малцинство в своята собствена родина. От 5 години насам, общият брой на родените българчета е под 50 %. Ако тенденцията се запази, след 40 години, държавата ще се изпразни от своето население. Предстои демографска катастрофа.

По данните на Костадинов, намалели са дори и турците. Всичко това за сметка на ромите, които растат лавинообразно и годишно изяждат по 3 млрд лева за социални помощи. ВМРО имал план, но всички управляващи през последните няколко мандата не му обръщали внимание.

ВМРО наистина има план. Да се добере до властта и затова привлича хорският интерес. Извиненията на политиците винаги са едни и същи-не бяхме във властта, какво можем да направим. Хайде, няма нужда.

"Комисията за борба с корупцията разследва кетапа на Иво Димов"-над главата на вестника. Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в НС ще проверява фалшива ли е дипломата на бившият депутат и настоящ кмет на Димитровград Иво Димов. Депутатите ще сезират прокуратурата ако се окаже че документа е фалшив. Скандалът започна от журналистическо разследване, което извади наяве факта, че Димов не е учил реално в Пловдивският университет "Паисий Хилендарски". Но пък има диплома оттам.

"Повдигат ЖП надлеза в Димитровград с повече от метър". Цялостно ще се видоизмени и режимът на движение в района на водната кула. Булевард "Димитър |Благоев" ще стане еднопосочен. Идеята бе предложена на публично обсъждане в петък в община Димитровград. Това е част от дебата за промяна на градоустройствения план на града.

В Хасково подобни грижи нямаме, защото нямаме градоустройствен план.

"Дъжд провали мотосъбора на Ямача". Пристигнаха 20 мотора на кръст. Ако това за дъжда е вярно, заглавието трябва да е "Рокери се уплашиха от дъжда", защото определено е новина, че лошите момчета с кожени облекла и свирепи изражения, се страхуват от лошата метеорология. Още малко и ще искат да държат ръцете на майките си при гръмотевици.

"БМВ помля Рено край Кенана"-за поредната катастрофа, за щастие без жертви, в Хасково. БМВ настигнало Рено и свирепо се забило в него. Обясненията са, че Реното не дало мигач при подход за паркиране. Затова има думички като "дистанция" и "съобразена скорост". Като се добави и "отнето предимство" това са трите причини поради които хасковлии се блъскат помежду си средно по 1 път на ден.

"Съдът забрани ползването на пътните връзки към мотопистата"-отделено е място на цялата страница 4-та. Тезата на авторите е, че казусът "Мотописта" е заради намесата на хасковският ъндърграунд във финансирането по изграждането на мотопистата-"....човек с животински прякор,с който все по-малко хора искат да имат нещо общо".

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини