От х:

Днес в x:

„Климент” събра деца от 5 държави на Кенана

Благотворителния пазар на "Климент" привлече деца и възрастни

Хасковското основно училище „Климент Охридски” събра гости от 5 държави на майски празник в парк Кенана. Заедно с многото деца на школото и техните родители, пред естрадата на отминалата „Кигтна Тракия” се събраха над 200 души. Единственото което пречеше празникът да е пълен, бяха напоените с вода поляни, които пречеха събитието да прерастне в традиционният пикник.

Празникът на Кенана се провежда от училището за 4-ти пореден път. Досега бе през есента, но тази година бе изместено за май. Причината е, че училището е партньор по програма „Коменски”, на стойност 20 000 евро, чиято цел е културен обмен между 5 държави- България, Турция, Португалия, Италия и Полша. Училищни групи обикалят на ротационен принцип страните участнички. Първата бе Турция, сега бе редът на България.

На гости пристигнаха 13 учители и 17 ученици. Те с интерес наблюдаваха танцови и вокални изпълнения от учениците на „Климент”. В програмата имаше скечове, рецитали и театър. В каузата бяха впрегнати дори и родители. Така наречените „Фъртуните на Мишо” с художествен ръководител Мишо Кадиев, закриха концерта с народни танци. В танцовата формация има само любители, които танцуват с ентусиазма на професионалисти.

Ключова част от събитието бе благотворителна изложба на рисунки и храна, всичко ръчно приготвено от самите ученици и техните родители. Децата се бяха постарали с четката, а кексовете, баниците и сладките-от мама и тати в кухнята. Събраните средства от продажбите ще бъдат разпределени от училищното настоятелство, за нуждите на училището.

Доста хасковски фирми пък спосорираха организацията на събитието.

Програмата за чуждестранните гости продължава утре с посещение на Златоград и Перперикон. Следващата спирка на проекта е португалската столица Лисабон.

Г.Христов

Директорът Гинка Райчева/в средата/ между чуждестранните гости и ръководителите на местната просвета
Ръчно приготвени сладки бяха продавани да благотворителен базар

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини