От х:

Днес в x:

Запушен канал наводни два двора в Стойково

Дворовете в Подкрепа и Стойково се наводняват при всеки по проливен дъжд. /Сн. архив/

Сигнал на тел.112 е подала тази сутрин кметицата на с. Стойково, община Хасково, за наводнени дворове в селото, съобщават от кризисния щаб на областна администрация. Замкметът на Хасково Златимир Желев е разпоредил незабавна проверка констатира, която констатирала, че причината е запушен канал. Изпратени са общински служители, които работят по прокопаване и отстраняване на запушването на канала. Проблема е овладян.

Измереното ниво на р. Марица при Харманли в 7 часа тази сутрин е 2.20 м, а в 9 часа – 2.25м., което е далеч от критичния праг от 6 м. Следи се нивото и на река Харманлийска, което в момента е 1.80м. и има още 2.20м. до кота преливане. Нивото на р. Марица при Свиленград е в застой на 0.50м. от кота нормално.

Областният кризисен щаб ще получава актуализирана информация на всеки три часа, за количеството паднали валежи и нивото на язовирите и реките в областта. Мобилизиран е целия наличен състав на областна служба пожарна и аварийна безопасност, които са готови да реагират на минутата на всеки подаден сигнал. За изминалото денонощие, такъв не е подаван.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини