От х:

Днес в x:

Верижна катастрофа магистрала Тракия. Един загина, петима ранени

Един е загинал, петима са пострадали от тях един е с опасност за живота, след верижна катастрофа на входа на столицата - в района на „Църна маца”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тежката катастрофа е станалa към 5.30 часа на автомагистрала „Тракия“, на около 4 км от София, предадоха "Фокус" и БНР. Най-вероятно поради несъобразена скорост на входа на София (преди контролния пункт на КАТ), първоначално са се ударили 2-3 леки коли, в последствие и товарен автомобил и още няколко леки.

Трима от пострадалите са приети в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата. В 6.15 ч. са приети първите двама - на 47 и 67 години, които са със счупени ребра и крайници. Третият ранен е на 42 години, той има наранявания по лицето и се оплаква от болки в гърдите. След извършени прегледи мъжът е освободен за домашно лечение.

По информация на БНТ в една от колите, участвали в катастрофата, е пътувал вратарят на националния ни отбор по футбол - Ники Михайлов.

Движението в участъка бе спряно за над 4 часа и в 9.45 ч. бе възстановено. Екипи на КАТ насочваха автомобилите по обходния маршрут автомагистрала „Тракия” - Верила - Лозен - Околовръстен път – автомагистрала „Тракия”.

Освен екипи на КАТ на мястото на произшествието имаше и група за оглед, съдебен лекар, дознател и екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини