От х:

Днес в x:

Ъкъдемия КАУНь обяви конкурс

6-тия международен литературен хумористичен конкурс е на тема „ЧЕРЕН ХУМОР”.

Организаторите - Община ХАСКОВО и „Ъкъдемия КАУНь”, осигуряват две първи награди за проза и поезия по 500 лв. Ще има още и съпътстващи награди, осигурени от фирми - спонсори на конкурса.

Творбите не трябва да са публикувани или да са участвали в друг конкурс.

Конкурсът е за творби на български и сръбски език.

Краен срок за изпращане на творбите - 5-ти август. Конкурсът е явен и в него участват само материали, изпратени по електронен път на адрес haskovskikaun@abv.bg.


Конкурсът ще бъде отчетен в рамките на дните на град Хасково около 8-ми септември.

За повече информация - тел. 0886 94 55 , Янко Митев. На телефона, обявен в групата на кауните във facebook,  му липсват някакви цифри, което веднага предизвика адекватните коментари. Там общо взето цари голямо веселие. За недостатъчно информираните ни читатели трябва да поясним, че каун означава пъпеш по нашите географски ширини ( и дължини). В София например смятат думата за много обидна. Понеже няколко години даваме наградата за най-младия участник в конкурса, държим да се знае, че в този случай титлата му трябва да се интерпретира като "зелен пъпеш", а не нещо друго. В смисъл, ние вярваме, че този "зелен пъпеш" го чака съзряване до зрял и сочен представител на вида. Това при подходяща компания, топло слънчице и поливане ... с каквото там трябва, да не се отклоняваме.

Групата във фейса е http://www.facebook.com/groups/170488329746921/ , текстът по долу е оттам

Давам награда за превода на следните изрази:
" Ърти нъфнътря!"
и
"Зейни,ва, будало!Жъ ти купя мяур."
Къде се развива действието при горните изрази?

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини