От х:

Днес в x:

Данъчна мобилизация-обработват по 900 души на ден

Данъкоплатка се отчита на данъчните

20 души данъчни служители са мобилизирани за да се справят с тълпата данъкоплатци юрнала се към местната администрация на НАП за да подават годишни данъчни декларации. По мил роден обичай, всички чакат последния момент. За последните 3 дни са приети 2730 декларации, което означава по над 900 души на ден. Темпото обаче расте-час и половина преди края на официалният работен ден днес, бяха обработени 788 клиенти. От данъчното анонсираха, че всъщност се работи докато има хора, дори и да е след края на работното време. За да се справят с безпрецедентния наплив, хасковските данъчни разкриха 9 допълнителни гишета. Мерките дават резултат. В късният следобед днес, почти нямаше опашки, въпреки че бе краят на работния ден. Пикът на стълпотворението е в обедните часове, когато явно се използва обедната почивка.

Срокът за подаване на данъчни декларации е 2-ри май, но всъщност работните дни са само утре, 27-ми април, и на самия 2 май-сряда. От данъчните настойчиво съветват данъкоплатците да си пускат декларациите по пощата, ако искат да избегнат опашките, макар от териториалния офис в Хасково да гарантират, че при тях се чака не повече от 15 минути.

Неподадена в срок годишна данъчна декларация се санкционира с глоба до 500 лв. Попълнена невярно-с глоба до 1000 лв.

Близо 14 000 са постъпилите до днес формуляри от началото на кампанията.12 480 са подадени на място в салона за клиенти и чрез пощите, а останалите са пуснати по интернет с електронен подпис.

Г.Христов

От НАП мобилизираха допълнително хора
Разкрити са допълнителни гишета на първия етаж, уточни ръководителят на кампанията по прием на декларации Венета Венчева
Средно, един човек се обслужва по 4 минути, ако не става дума за счетоводител и декларации от фирми

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини