От х:

Днес в x:

Отменят старата наредба за общинска собственост, приемат чисто нова

Отмяна на Наредбата за общинска собственост от 2008 година и приемане на изцяло нова Наредба предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът Георги Иванов. Това се налага поради направените през 2011 година промени в закона за общинската собственост. Според една от тях срокът за отдаване под наем на публичната собственост е до 10 години.

В новата наредба са съкратени сроковете за прекратяване на наемните договори при неплащане от 3 на 1 месец. Предвижда се и депозит в размер на един месечен наем, който трябва да гарантира прихода за общината при прекратяване на контракта.

Новост в наредбата са и подробни правила при дарения в полза на общината. В новата наредба са събрани на едно място и други условия за отдаване на общински имоти, фиксирани са и базисни наемни цени. Това се отнася до случаите, при които законът не изисква провеждане на търг или конкурс. Предвидено е ползването на общинските бази почасово.

Според новата наредба общински имоти могат да се отдават на пенсионерски клубове или организации на хора с увреждания с 50 процента отстъпка от базовите цени. Разбира се, предвидени са и санкции за неправомерно ползване на общински имоти.

Предложението за новата наредба за общинска собственост ще се разглежда и гласува на сесия на Общинския съвет следващия петък.

Целият текст на новия нормативен документ, както и наредбата за началните наемни цени могат да се видят на официалния сайт на община Хасково. Това е направено в изпълнение на изискването на закона за 14-дневен срок за обществено обсъждане, преди гласуването им в ОбС.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини