От х:

Днес в x:

Мъж се простреля в сърцето с пирон и оцеля

Мъж от американския град Ню Джърси е оцелял по чудо, след като по невнимание изстрелял в сърцето си  огромен пирон, съобщава Reuters.

Инцидентът станал на покрив, който 52-годишния Денис Хенис поправял, когато машината за забиване на пирони засякла. Последвалият опит за поправка на уреда обаче завършил злополучно. Хенис, който е баща на три деца, обърнал машината към себе си, а крайният, почти фатален резултат бил пирон с дължина от 10 см в сърцето му.

Преди да бъде откаран с хеликоптер в Университетската болница Купър, строителят на свободна практика бил върнат към живот посредством електрошок, след като сърцето му спряло да функционира напълно.

"Вече спечелих големият джакпот", казва пострадалият в интервю за Action News.

"Получих нов внук на рождения си ден и само седмица по-късно съм почти мъртъв. Радвам се, че все пак ще можем да празнуваме рождените си дни заедно", допълва Хенис.

Изстреляният от едва 30 сантиметра пирон засегнал дясната камера на сърцето му, последвало нахлуване на кръв в белите му дробове и спиране на сърдечната дейност.

"Затворихме зейналата дупка и сърцето му в момента функционира добре", обяснява докторът, провел операцията Майкъл Росенблум.

Той допълва, че Хенис е бил голям късметлия и е постъпил разумно като не е опитал да премахне острия предмет сам, защото това по всяка вероятност би коствало живота му.

"Казах му, че сега задължително трябва да отиде и да пусне тото", подмята къде на шега, къде съвсем сериозно докторът.

Reuters съобщава, че Денис Хенис се възстановява с удивително бързи темпове (инцидентът се е случил на 6 април) и би трябвало да празнува Великден заедно със своето семейство, включително и с новороденият си внук.

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини