От х:

Днес в x:

Популярни димитровградчанки четоха приказки на малчуганите

Секретарят на Общината Венета Стоименова прочете на децата историята за "Франклин и неговият любим герой"

Приказки четоха на децата днес две популярни дами от Димитровград. Поводът бе Международния ден на детската книга. В Детския отдел на димитровградската библиотека бяха дошли първолаци от СОУ "Любен Каравелов".

Първа с малчуганите се срещна секретарят на общината Венета Стоименова. Тя им разказа за впечатленията си от родната къща на детския писател Ханс Андерсен, която посетила преди години.

Стоименова им показа и снимки от родното място на Андерсен, а след това им прочете една от любимите книжки на своя син - "Франклин и неговият любим герой". Посъветва децата винаги да обичат книгите, защото те ще ги връщат в детството.

Малчуганите разглеждат снимки от родната къща на Ханс Андерсен

За своята любима приказка като дете- "Спящата красавица" разказа и съветничката от групата на "Да за Димитровград" Катя Панева. Тя прочете на каравеловци историята за трите прасенца и ги посъветва сами да си измислят щастлив край на различните приказки.

И съветничката Катя Панева прочете приказка на децата в Детския отдел

Че знаят много приказки и герои показаха децата от 1 в клас с ръководител Дани Първанова. Те с нетърпение отговаряха на задаваните от госпожата въпроси и бързаха да отговорят за коя забавната история става дума. Любимата приказка на малките каравеловци се оказа "Мечо пух".

Първолаците от СОУ"Любен Каравелов" отговаряха и на въпроси за различни приказни герои

Че знаят много приказки и познават героите показаха първолаците

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини