От х:

Днес в x:

Бисер съди държавата. ОУ ще става ВУЗ. Преглед на регионалния печат

12 от Бисер наемат адвокати, искат обезщетения, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е на цялата 7 страница в броя. Пострадалите от водното бедствие през февруари бисерчани разговаряли с известния столичен адвокат Марин Марковски и сина му Димитър, пише вестникът. Двамата пристигнали в селото миналата седмица и обяснили, че пострадалите могат да съдят държавата за щетите. Адвокатски хонорари в началото не се предвиждали. 12 от бисерчани се навили.

Разкопаването – по-скъпо от скрапа, челно заглавие на първа страница във вестника. Тезата е на бившия поземлен шеф Йордан Атанасов. Става дума за тръбите на „Напоителни системи”, които се вадят и продават за старо желязо. В държавното дружество от тази операция щели да влязат 4.5 млн. лв.

Пускат паяците в Хасково през тази седмица, местят паркинга, водещо загравие на 2-ра. Наказателният паркинг вече ще е до Химмаш, на брифинг днес от общината щели да обяснят кое налага местенето на площадката.

Общински съветници боядисаха оградата на детска градина, друго заглавие от страницата. Става дума за Димитровград.

15 г. решетки за грабеж с убийство през 2007-а, акцент от криминалната страница. Осъденият е Пеньо Илиев, който уби Тончо Михайлов в парк в Димитровград.

Хасково преговаря за ВУЗ, тегли 500 000 лева кредит, водещо на 4 страница. За сесията на ОбС Хасково в петък.

„Хасково-2” за първи път с купата на БФС при децата, акцент от спортната страница. За приключилия в събота турнир „Децата и футболът” в зала „Спартак”.

Румънки крият половин кило злато в бикините си, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е на 3-та. Двете дами успели да набутат в бельото си над половин килограм златни и сребърни бижута. Спипани са на Капитан Андреево.

Съветник в Харманли стана заместник-кмет на Симеоновград, водещо заглавие на първа страница. Става дума за Наталия Пачеманова, лидер на ГЕРБ и общински съветник в Харманли, която в петък била назначена за заместник кмет на община Симеоновград.

ЕVN иска скок на тока с 4.2 процента, пише още на първа страница. Долните австрийци (собствениците на ЕVN са от Долна Австрия – б.а.), са внесли предложението си в ДКЕВР, искат новата цена от 1 юли.

Готвят бившето ОУ „Христо Ботев” за ВУЗ, водещо на 2-ра. Закритото школо да стане база за висше учебно заведение, бе обяснено на сесията на ОбС Хасково в петък. Иначе приетото решение е за определяне на пазарна оценка от 1.2 млн. лв. и откриване на процедура за продажбата му.

Бездомникът Йордан с нова инвалидна количка, акцент от 3-та. Мъжът с отрязаните крака, който изгуби количката си при пожар, е получил нова от социалната служба. Йордан обитава центъра на Хасково и през зимата, и през лятото, но отказва да бъде настанен в дом.

Християн Христозов реди стълбичка от медали, на страница 4. Очерк за младия талант в джудото.

На спортната страница изданието отделя челно място и за купата на „Хасково-2” от турнира по футбол за деца, приключил в събота.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини