От х:

Днес в x:

Ученикът на годината на ПМГ Панайот Маринов с наградата „Марко Марков“

Изображение 1 от 5

    Определеният за Ученик на годината на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково Панайот Маринов получи днес и наградата “Марко Марков“. Пред гимназията призът на името на своя баща, който е сред възпитаниците на ПМГ от първия випуск, връчи на зрелостника учредителят му Здравко Марков. Ученикът от 12Б клас с класен ръководител Ваня Гочева е третият носител на наградата на името на Марко Марков, която има паричен еквивалент.

    Младият бизнесмен пожела много успехи на Панайот Маринов в присъствието на преподавателката му Ваня Гочева, родителите му и ръководството на гимназията. „За мен ти си пример за по-малките ти съученици, които виждат как с постоянство и труд могат да се постигнат големи успехи. Продължавай да вярваш в себе си!”, пожела на абитуриента Панайот Маринов Здравко Марков.

    Завършвайки гимназията в Хасково, Панайот смята да остане в България и тук да продължи образованието си. Желанието му е това да се случи в Софийския университет с компютърни науки. Решил е да остане в България, защото смята, че университетът, който е избрал предлага всички възможности за получаване на добро образование в посоката, в която той се интересува.

    Наградата възприема предимно като признание за положения труд през последните 8 години в училище.“Тази награда е специална, защото трудът, който положих през тези осем години в гимназията, бива оценен. Радвам се, че има хора, които виждат резултат в това, което правя и това ме мотивира за бъдещето да постигам още повече успехи.“

    А за последните месеци, в които се наложи заедно със съучениците си да учат онлайн, е категоричен, че всички са успели бързо да се адаптират към ситуацията, но това се е получило по възможно най-плавния начин, тъй като ръководството на гимназията вече е било направило големи крачки в дигиталното образование.

    Директорката на ПМГ Гергана Петрова посочи, че самоподготовката, макар да е била наложена, е оказала благоприятно влияние за зрелостниците. Самият Панайот завършва с три отлични оценки от държавните зрелостни изпити. По български език и литература той има отличен /5,64/, по математика -6.00 и по английски език има отличен /5,67/.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      🔝🔝
      🔝🔝
      12 -10
      19:21, 26 юни 2020
      Браво на момчето, дано да може и да прави дюнери 👍👍
    • 2
      Дж
      Джей Ло
      6 -10
      19:51, 26 юни 2020
      А кой ще получи наградата марко тотев Виж коментара
      • ♧¿
        ♧¿♧¤
        7 -3
        20:04, 26 юни 2020
        Христо Тотев е за тази награда.
      • Ко
        Ковид20
        3 -1
        21:35, 26 юни 2020
        Колегата Тотев е под карантина, дано да се оправи скоро.

    Още новини

    Последни новини