От х:

Днес в x:

Рейнджъри ловят талибани край Горно Брястово

Специални части на НАТО заловиха терористи в горите край Горно Брястово. Въоръжени и опасни, рейнджърите безпощадно осуетиха талибанската атака и спасиха пилота на свален самолет. Партизаните бяха локализирани по предварително зададения сценарий на поредната игра на бойците от национално сдружение Еърсофт. Забавлението за големи момчета, което без жертви проверява психика и способности, се организира всеки месец из страната.

Из бойните полета днес бродеха авантюристи от Хасково, Пловдив, Стара Загора, Варна, Габрово,Велико Търново и София. Като за снимки на екшън филм отборът на натовците бе облечен в оригинални американски военни униформи. Групата на талибаните също впечатли с бойна екипировка. Всички бяха въоръжени с репики на Калашников, Драгунов, М16, израелски узи и шмайзери. Стреляха се с топчета калибър 6 мм. По правило уцеленият вдига ръка, за да подскаже, че е сразен от бутафорния куршум. Пристига лекар, който отново го връща в играта. Преследването продължава от 3 до 5 часа.

Край Брястово по план най-напред бе изпратен отряд, който да спаси и евакуира пилота на сваления самолет. Мисията продължи с откриването на черната кутия, в която е информацията за местонахождението на главната база на терористите. На финала на бойната игра партизаните се обезвреждат, а специалните части триумфират. След играта бойци и талибани сядат на една маса и забавлението продължава, но с други правила.

Еърсофт е спортно занимание, което намира все повече фенове по света. Завладява с възможността да влезеш в бойни действия в абсолютно реална обстановка и да излезеш от сражението жив.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини