От х:

Днес в x:

Награди за 294 полицаи, потушавали бунта в Харманли

294 полицейски служители са отличени с индивидуална парична награда със заповед на министър Румяна Бъчварова и по предложение на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от МВР. Мотивът за отличията е своевременно създадената организация за възстановяването и опазването на обществения ред на територията на Регистрационно-приемателния център в Харманли, както и за проявения висок професионализъм при изпълнение на задълженията.

Благодарение на техните действия не бе допуснато извършване на правонарушения в центъра, както и разрастване на протестните действия на близо 2000 чужди граждани, които палиха огньове, трошиха прозорци и мебели в столовата в лагера, хвърляха камъни и дървета срещу униформените. В резултат на своевременната и професионална намеса на пристигналите на място полицейски екипи бе постигнато възстановяването на обществения ред в центъра, посочват от МВР. Не е допуснато и ескалирането на напрежението сред гражданите на Харманли, допълват от вътрешното ведомство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Бр
    браво на полицаите... обаче
    26 -3
    12:15, 30 ное 2016
    обаче кой луд човек сложи в един лагер афганистанци заедно със семейства от Ирак и Сирия ...не мислят тези които трябва да помислят предварително за това! Разбира се че всички не искаме да има бежанци в България но така или иначе има. Замислете се какво точно става в лагерите и оставете в Харманли само семейства. Оставете ги да излизат и да си купуват храна. Назначете определени хора от тях, които да отговарят за хигиената в лагера и им дайте по някой лев за да си чистят. Лагера е в ужасно състояние. Който и е българин да го затворят да живее вътре не би живял. Съвсем основателно не харесват храната и мръсотията вътре е пълна. Ама защо ли се учудвам, никой не прави организация за нищо, всичката ни работа е такава. Държава, която не се грижи за собствените си граждани не можем да очакваме да се грижи и за бежанци...
    • ..
      .......
      27 -24
      12:21, 30 ное 2016
      Награди заради това.че са си свършили един път работата.Моля Ви.........
    • Ма
      мастикаджия
      15 -5
      13:29, 30 ное 2016
      Бойко бе, той ги тури!
    • Гъ
      гълъбина
      17 -13
      15:54, 30 ное 2016
      на тези полицаи нали за това им плащат заплати, това им е работата. нека тогава на всяко мероприятие което охраняват да им плащат допълнително за награда.
  • 2
    Гр
    ГРОБ
    22 -6
    12:59, 30 ное 2016
    да се награди обласнияуправител че нишо дотогава не е направил А САМО ПРИКАЗКИ РАЗТЯГАЛ
  • 3
    Му
    мунчо
    24 -15
    13:00, 30 ное 2016
    Сега е ред на Кунева и Москов да наградят учителя,че е вкарал в главите на учениците от първи клас буквата Б и на лекарите,че са излекували пневмонията на болния.Така се прави!Да живее ГЕРБ и г-жа Бъчварова!Леле забравих *******!
    • Sc
      Scarfac3
      16 -19
      13:51, 30 ное 2016
      Лекарите, докато са лекували пневмонията на болния, а учителите, докато са вкарвали буквата "Б" в главите на учениците, рискували ли са си пряко живота и здравето, кажи бе тъпак !? Били ли са изправени срещу озверявала двехилядна тълпа от неграмотни, примитивни фанатици, която е настъпвала срещу тях хвърляйки камъни и всякакви други предмети, с цел да излезне от бежанския лагер и да влезнат в града !? Знаеш ли какво щеше да стане, ако полицаите ги бяха оставили да минат през портала и да влезнат в централната част на града !? Аман от малоумници, аман от хора със злобни сърца и дребни душици...
    • Ва
      валя
      13 -9
      16:11, 30 ное 2016
      Мунчо много си прав.Не знам защо наричат хора като теб които говорят истината "злобни сърца и дребни душици".Явно това са писания на полицаи които не виждат по далече от фуражката си.Те сами са избрали тази професия която им носи добри доходи от които те не отделят за осигуровки,а накрая получават добри обезщетения и пенсии.
  • 4
    Пъ
    първан симеонов
    28 -21
    13:33, 30 ное 2016
    толкова сте тъпи че чак се чудя как въобще си включвате компютрите. ако тия полицаи не бяха си свършили работата сега вие въшки прости щяхте да сте първи наредени да ги плюете. сега какво искате. досвидяха ви парите ли . а защо не отидохте вие там да стоите с часове и да усмирявате тая тълпа. защо само стояхте пред телевизора пихте бира и псувахте. нещастно племе сте всички. БРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ! БРАВО И НА МВР че се сети да ги удостои за труда и лишенията. Така се прави.
    • ..
      .......
      26 -12
      13:49, 30 ное 2016
      Не отидохме там,защото това не е нашата работа.На тях за това им се плаща,ако не се лъжа,нали Не сме си избрали ние тази професия пък и всички виждаме на какво ниво са по отношение за изпълнение на тяхния дълг към професията си
  • 5
    Въ
    Вън бежанците от България
    20 -3
    14:28, 30 ное 2016
    Няма бежанци - няма проблем! Толкова е просто. Вън от българия на чуждите друговерци и нашественици!
  • 6
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    7 -7
    18:43, 30 ное 2016
    Браво на полицаите,че се въздържаха да не ги избият тия мръсни азиатски ******и...за тая работа да се въздържиш от едно такова удоволствие се иска да имаш страшни нерви...добре че не станах полицай едно време
Последни новини