От х:

Днес в x:

Младежи палят факли в памет на жертвите от СПИН

Превантивно-информационния център по наркотични вещества ще проведе акция по повод 1-ви декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тя ще се проведе от 17 часа на площад „Свобода“ в Хасково.

В акцията ще се включат доброволци към Превантивния център и техните приятели от Центъра за работа с доброволци към Младежки център, както и други младежи, които със запалени факли ще застанат пред червената панделка и с едноминутно мълчание ще почетат паметта на жертвите от СПИН. (При лошо време акцията няма да се състои.)

От 18 ч. в голямата зала на Младежкия център ще се състои концерт със специалното участие на Атанас Колев – финалист от X Faktor и Черния Тони. Концертът е под мотото „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ!" и е в подкрепа и съпричастност към всички хора, които живеят с ХИВ/СПИН.

По същия повод дванайсетокласници от хасковската езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" организираха обучение сред новодошлите осмокласници. През цялата седмица в гимназията ще се провеждат различни инициативи, посветени на превенцията и контрола на заболяването. Във фоайето на училището вече е подредена изложба с плакати, които са изработени от гимназистите. Най-добрите творчески постижения ще бъдат наградени.

На 1 декември преди началото на учебните часове около 7:30 и 8:00 ученическия съвет ще проведе различни инициативи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини