От х:

Днес в x:

Спипаха жена със златен сутиен за 10 бона от Турция

Жена от Пазарджик инвестира в бюста си почти 10 бона в злато. Тя натъпкала до краен предел сутиена си със златни накити от Турция и пробвала така да мине границата. На ГКПП Капитан Андреево обаче e била заловена.

48-годишната Севиджан В. била пътничка в български лек автомобил заедно с още трима души в колата.

Още след влизането на автомобила от Турция той е селектиран от митническите служители за щателна проверка, въпреки че пътниците заявили категорично, че нямат нищо за деклариране. Затова е извършен и обиск на пътуващите. Така митническа служителка установила в сутиена на единствената жена в проверяваната група необичайни подплънки. При изваждането им от пазвата се оказало, че буквално са златни. Представлявали найлонови пликове, натъпкани с  26 златни накита.

Според направената от вещо лице експертиза накитите - 10 гривни и 16 колиета с общо тегло 178 грама, са от 14-каратово злато на стойност 9 612 лв.

На жената е съставен акт за нарушение на Валутния закон. Според него я очаква глоба между 1000 и 3000 лева.

Контрабандните златни бижута са задържани. Според законовите разпоредби за безмитен внос на бижута и аксесоари от златни и платинени сплави допустимото количество е 60 грама, среброто, което може да бъде прекарано през граница без деклариране е 300 грама, припомнят от Митницата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини