От х:

Днес в x:

Новини 27 04 2023

  • 00:00, 27 апр 2023 г.
  • 5196
  • 0
  • 0
Община Хасково обяви обществена поръчка за ремонт на читалище Заря
Община Хасково обяви обществена поръчка за цялостен ремонт на читалище „Заря“. Стойността й е близо 3 милиона и 500 хиляди лева без ДДС. Оферти се приемат до 18 май.



Разширяват централните гробища в Хасково
Да бъдат разширени централните гробища в Хасково. Това иска в извънредна  докладна записка кметът Станислав Дечев. За да стане това факт, Общинският съвет трябва да гласува проект за изменение на устройствен план, касаещ парцели, които са общинска собственост.



Исканото увеличение на кредита за ремонт на парк Марица предизвика дебати в Общински съвет - Димитровград
Предложението за увеличение на кредита за благоустрояване на парк Марица в Димитровград предизвика бурни дебати в Общинския съвет. Част от съветниците се възпротивиха срещу увеличаването на вече съществуващия кредит с 600 000 лв.



Ново гражданско сдружение ще се бори с проблемите на хасковлии
Учредиха гражданско сдружение в Хасково, като целта е то да е в полза и на хората, и на местната власт. Новата организация се казва „Обществен форум“.



Археолози алармират: Оригиналът на Александровската гробница е в тежко състояние
Оригиналът на Александровската гробница е в много тежко състояние. Това съобщи археологът доц. д-р Георги Нехризов, който извършва проучвания в района. В некропола прониква влага, а това може да унищожи уникалните стенописи.



Кърджали и северномакедонската община Струмица се побратимиха
Общините Кърджали и Струмица в Република Северна Македония подписаха протокол за сътрудничество. Двете администрации дадоха заявки за взаимодействие по различни проекти и дейности.



Отнето предимство доведе до катастрофа на хасковския булевард "Васил Левски"
Отнето предимство доведе до катастрофа на бул. "Васил Левски" в Хасково. Инцидентът стана в ранния следобед и се размина без пострадали хора. Заради произшествието движението по булеварда бе затруднено.



Жителите на блок 42 в хасковския квартал „Орфей“ отново се оплакват от запушени шахти
Жителите на блок 42 в хасковския квартал „Орфей“ отново се оплакват от запушени шахти и течаща мръсна вода. От ВиК Хасково обясниха, че проблемът е дългогодишен, необходима е пълна реконструкция на блока и промяна в експлоатацията му.



Дават старт на процедурата за референдум против „джендър идеологията“
БСП даде старт на официалната процедура по свикване на референдум срещу "джендър идеологията“ в училищата. Вече е внесена документация и формулиран въпрос, за да започнат законовите срокове за събиране на подписи.



Дърва за огрев има, но цената им е по-висока
10 хиляди кубика дърва за огрев ще предостави тази година на населението Държавното горско стопанство в Смилян. Това е с 2000 кубика повече в сравнение с миналата.



Заради санитарна сеч затвориха за движение ул. "Георги Кирков"
Заради санитарна сеч затвориха улица „Георги Кирков“ тази сутрин. Наложи се движението на автомобили да бъде пренасочвано.



Дебютанти засяха дръвче в алеята на "Южна пролет"
Дебютанти засадиха дръвче на алея „Южна пролет“ в хасковския парк "Кенана". Традицията бе възстановена от Община Хасково миналата година, когато Литературните дни отбелязаха 50 години.




Ученици от ПМГ Хасково са лауреати в национални олимпиади
Трима ученици на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково са лауреати в националните олимпиади по Информационни технологии и Лингвистика. Състезанията се проведоха в София.




Изложба от грамофони плочи е подредена в ТД "Г.Сапунаров"
70 грамофони плочи са подредени в изложба в Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково. Тя е посветена на 15-годишнината от основаването на читалище „Тракия 2008“



С редица прояви ДГ "Родопчанче" отбелязва 75 години от създаването си
С редица прояви една от най-старите детски градини в Смолян - "Родопчанче" отбелязва 75-годишнината си. Празниците ще завършат в Деня на детето - 1 юни.



Делчо Корчев: Искам да поздравя футболистите и треньорите за класирането на финал
„Саяна Хасково“ се класира на финал в турнира за купата на Аматьорската футболна лига. В полуфинална среща тимът се наложи с 2:0 над „Черноморец“-Балчик.



Кореец изхвърли Дженев от турнир в Офенбах
Адрияно Дженев отпадна от турнира в немския град Офенбах. Хасковлията отстъпи пред тенисист от Южна Корея.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини