От х:

Днес в x:

Внимание! Опасен прах за пране праща бебета на командно дишане

Опасен прах за пране е плъзнал в търговската мрежа

Опасен прах за пране, в който се съдържат готварска сол и карбонат, е плъзнал в търговската мрежа, заплашвайки здравето и живота на потребителите, пише електронното издание vsekiden.com.Най-голяма е опасността за бебета, чиито дрехи се обработват с въпросния продукт, защото регистрирани са вече случаи на мъници, включени на командно дишане след тежка алергична реакция към праха за пране.
При възрастните опасността е най-вече от обриви по кожата и ринит, но при малките пациенти съществува риск от тежки астматични пристъпи.
Най-страшното при въпросната опасност се състои в това, че първоначално трудно може да бъде поставена диагноза и да се определи причината за влошеното здравословно състояние. Опасните прахове за пране по нищо не издават, че става дума за фалшификат – те наподобяват оригинала и по вид, и по качества, поради което и потребителите, и специалистите трудно се ориентират.
Единственият начина клиентът да разбере, че си е купил прах за пране, копие на оригинала, е да се вгледа в дребните детайли по опаковката, които издават, че може да става дума за продукт с понижено качество. Мнозина обаче не правят това – те слагат в пазарската кошница първият им попаднал пакет, на който с големи букви е изписано името на марката, която по принцип използват. След което се чудят как и защо се е стигнало до здравословния проблем, който е причинен от опасен прах за пране.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини